Utanç verici görüntüler! Koronayı hiçe saydılar

koronavirüs

İspanya'da son 24 saatte 637 kişinin hayatını kaybettiği, 6 bin 654 yeni vaka tespit edildiği bildirilirken, başkent Madrid'de koronavirüs ile mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağına rağmen bir grup gencin sokakta oynadığı oyun sosyal medyada eleştirilerin hedefi oldu

İspanya'da bir grup genç, koronavirüs (Covid-19) önlemleri kapsamında getirilen sokağa çıkma yasağına rağmen sokakta oyunlar oynayarak hem kendi hem de çevredekilerin sağlığını tehlikeye attı.

Madrid'in Centro semtinde turistlerin uğrak yeri olan Espoz y Mina Caddesi'nde bir grup genç vatandaş sokağa çıkma yasağını ve Covid-19'a karşı alınan önlemleri hiçe sayarak sokak ortasında eğlence ve oyunlar düzenledi. Madrid'in merkezinde yerde arka arkaya oturarak bağıran ve tezahüratlar eden yaklaşık 15 kişilik grup, sosyal mesafe kurallarına uymadan ve maske takmadan salgına kendilerince meydan okudu.

Sosyal medyada yayılan görüntülerde fiziksel temasın yoğunlaşması dikkat çekerken görüntülerde, grubun bir polis arabasının geçtiği sırada nasıl dağıldığı da kayda geçti. Aynı zamanda gençlerden birinin, polis aracına bir cisim fırlattığı da görüntüde yer aldı. Görüntüyü kaydeden şahıs ise sosyal medya hesabında, "Ne kadar utanç verici bir şehir" ifadelerini kullandı.

KORONAVİRÜSTE SON 24 SAAT

Sağlık Bakanlığının güncellediği Kovid-19 verilerine göre, günlük can kaybında büyük artış olduğu, buna rağmen vaka sayısındaki düşüşün devam ettiği görüldü.

Kovid-19'dan toplam can kaybı dünden bugüne 637 artışla 71 bin 138'e, vaka sayısı ise 6 bin 654 artışla 3 milyon 149 bin 12'ye çıktı.

Ülke genelinde her 100 bin kişide tespit edilen vaka sayısı ise 149'a geriledi.

Kovid-19'dan dolayı 25 Ekim'den bu yana ülke genelinde olağanüstü hal (OHAL) uygulayan İspanya'da yerel yönetimlerin inisiyatifiyle mevcut tedbirler ocak ayı başında kademeli olarak genişletilmiş ve bu sayede yeni vaka sayılarındaki yüksek artış durdurulmuştu.

Ülke genelinde uygulanan gece sokağa çıkma yasağı, özerk yönetimler arasında serbest dolaşım kısıtlaması ve salgının yoğun görüldüğü yerlerde bölgesel karantinanın 27 Mart-4 Nisan tarihlerindeki Paskalya bayramına kadar devam etmesi öngörülüyor.

Kaynak: İHA

İspanya koronavirüs Madrid