Üstsüz güneşlenme tepkilerine bakandan 'Özgürlük değerlidir' yanıtı

Üstsüz güneşlenme tepkilerine bakandan 'Özgürlük değerlidir' yanıtı

Fransa'da üstsüz güneşlenen kadınların sahilde uyarılması tepki çekti, İçişleri Bakanı Gerald Darmanin "Özgürlük değerlidir" dedi

Fransa’nın güneyinde bir sahil kasabası olan Sainte-Marie-la-Mer’de geçen hafta yaşanan olayda, bir aileden gelen şikâyeti gerekçe gösteren jandarmalar, üstsüz güneşlenen bir gruba müdahale ederek örtünmelerini istedi.

Olayla ilgili Facebook hesaplarından bir açıklama yayımlayan jandarma, bu hareketin ‘beceriksizce’ olduğunu kabul etti, ancak sadece durumu yatıştırmayı amaçladıklarını belirtti. Jandarma, üstsüz güneşlenme konusunda resmi bir yasak olmadığını vurguladı.

Tartışmalara İçişleri Bakanı da katıldı. İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, üstsüz güneşlenenlere 'üstlerini örtmeleri' uyarısı yapılmasının yanlış olduğunu belirterek "Kadınların giydikleri konusunda uyarılması yanlıştı. Özgürlük değerli bir şeydir. Ve yetkililerin hatalarını kabul etmesi normaldir" ifadelerini kullandı.

 

ÇIPLAKLAR KAMPINDA REKOR VAKA SAYISI

Fransa’nın Akdeniz kıyısındaki bir çıplaklar kapında, geçtiğimiz gün Kovid-19 vakası sayısında rekor sevide artış yaşandığı açıklandı. Ülkenin güneyindeki Herault bölgesindeki Le Cap d'Agde isimli çıplaklar kampında yaklaşık 100 kişinin koronavirüsü taşıması üzerine Sağlık Bakanlığı alarma geçti.

Bakanlık durumu “endişe verici” olarak tanımlarken, çarşamba günü 57 olan vaka sayısına, pazartesi günü 37 kişinin daha eklendiğini duyurdu. Bölge Sağlık Ajansı, vaka sayısının daha fazla olabileceği uyarasında bulundu ve önlemlerin artırılmasını istedi. Çıplaklar kampında, Kovid-19 testlerinin de artırılacağı bildirildi.

Fransa’da şu ana kadar 280 bin Kovid-19 vakası tespit edilirken, bu virüsten ölenlerin sayısı 30 bini geçti.

Fransız Sağlık Bakanı Olivier Veran, virüsün 40 yaş altındakilerde, 65 yaş üstüne oranla dört misli daha fazla yayıldığı uyarısında bulundu.

Fransa Gerald Darmanin