Ünlü televizyon sunucusunun bahçesinde Sovyet askerinin kalıntıları bulundu

Ünlü televizyon sunucusunun bahçesinde Sovyet askerinin kalıntıları bulundu

Ünlü televizyon sunucusu Günther Jauch'un Berlin yakınlarında bulunan Potsdam'daki villasında kask ve mühimmatından Sovyet askeri olduğu sanılan bir insanın kalıntılarına rastlandı.

Alman Bild gazetesinin haberine göre, Jauch, ünlü şef Tim Raue ile bir restoran açmıştı. Bu restoranının bahçesindeki inşaat çalışmaları sırasında toprağa yaklaşık 30 santimetre gömülü bir insan iskeleti bulundu.

Uzmanlar, iskeletin İkinci Dünya Savaşı'ndaki bir askere ait olduğundan emin gibi görünseler de, kemiklerin durumundan uzun yıllar önce öldüğü anlaşılan kişinin ölüm zamanı ve nedeni uzmanların önümüzdeki günlerde yapacakları incelemenin ardından belirlenecek. 

Federal Brandenburg Eyaleti Askeri Birliği Mezar Bakım Birimi Başkanı Oliver Breyhupt, kalıntıların Sovyet askerine ait olabileceğiyle ilgili olarak hiç bir şüpheye yer olmadığını söyledi.

Nisan 1945'te Potsdam'da verilen mücadele, Kızıl Ordu'nun Berlin'e girdiği ve Almanya'nın koşulsuz teslimiyeti kabul ettiği Berlin taaruzunun bir parçasıydı. Kaskının Kızıl Ordu'dan geldiği, ancak üzerinde silah ya da kıyafet olmadığı belirlendi.

Rus askeri tarihçilerine göre, 16 Nisan'dan 8 Mayıs'a kadar süren Berlin taaruzunda Sovyet kayıpları 78 bin 293 kişiye ulaştı.

Potsdam iskelet Almanya Haber Global