Ünlü oyuncu hapse girebilir

ABD Magazin Haberleri
Ünlü oyuncu hapse girebilir
Fotoğraf: DepoPhotos

Pierce Brosnan, ABD'de "hassas" bir Yellowstone termal su kaynağına izinsiz girdiği için önümüzdeki ay mahkemeye çıkacak.

Eski James Bond yıldızı 1 Kasım'da Wyoming milli parkının girilmesi yasak bölgelerine iki kez girmekle suçlandı. 

Parlak rekleriyle bilinen termal Mamut Teraslarına daha yakından bakmak için izin verilen patikaları terk etmekle suçlanıyor ki bu federal yasalara göre yasadışı bir eylem.

Bu suçun cezası altı aya kadar hapis ve azami 5000 ABD Doları (para cezası.

70 yaşındaki İrlandalı aktörün, ünlü milli parkın çok tehlikeli olduğu için halka yasak olan bölgelerine girdiği iddia ediliyor.

Aktör, 23 Ocak'ta, Wyoming'un Mammoth yerleşim biriminde Yellowstone Adalet Merkezi'nde bölge hâkimi Stephanie Hambrick'in karşısına çıkacak. Kendisi ilk kez kanunla karşı karşıya geliyor. 

WESTERN FİLMİ ÇEKİLİYOR

Drogheda doğumlu aktör, Samuel L. Jackson'ın da rol alacağı ve çekimlerinin ilk aşamalarında olan bir Western filmi olan Unholy Trinity'nin çekimleri için bölgedeydi.

Brosnan 1870'lerde Montana'da geçen filmde bir şerifi canlandıracak.

Bu, Brosnan'ın 27 yaşında 1980'de The Long Good Friday filmiyle ilk kez beyazperdede yer almasından bu yana rol aldığı 102. film olacak.

20'DEN FAZLA KİŞİ ÖLDÜ

Mamut Terasları, Dünya yüzeyinden fışkıran termal suyun oluşturduğu bir dizi beyaz ve turuncu kireçtaşı oluşumu. Kaynayan, yüksek derecede asidik termal sular son derece tehlikeli.

Yellowstone'daki bazı kaynaklar 92C sıcaklığa ulaşabiliyor ve buhar bacaları 135C kadar sıcak olabiliyorr.

ABD Ulusal Park Servisi, "Kaplıcaların suyu ciddi veya ölümcül yanıklara neden olabilir ve kaplıcaların etrafındaki ince, kırılabilir kabuğun çoğunun altında haşlayıcı su yatar. Her zaman tahta kaldırımlarda ve belirlenmiş patikalarda yürüyün" uyarısında bulunuyor. 

Yellowstone'un sıcak su kaynaklarına girdikten ya da düştükten sonra 20'den fazla kişinin öldüğü biliniyor. 

 

 

Kaynak: Ajans Bizim