Ünlü doktor Fauci'den uyarı! 'Zafer ilan etmek için erken'

ABD
Ünlü doktor Fauci'den uyarı! 'Zafer ilan etmek için erken'

ABD Başkanı Joe Biden'ın Sağlık Başdanışmanı Anthony Fauci, koronavirüs salgınında şu anda virüse karşı zafer ilan etmenin, başka bir salgın dalgası riski doğurabileceği uyarısında bulundu.

Koronavirüs salgınından en ağır yarayı alan ülke olan ABD’de, ismi bu süreçte en çok anılan isimlerden biri ABD Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci.

ABD’nin yeni Başkanı Joe Biden’ın görevi devralmasından sonra da Baş Tıbbi Danışman görevini sürdüren Doktor Fauci, MSNBC televizyonunda katıldığı bir programda, ülkedeki Kovid-19 salgını hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

Ülkedeki günlük vaka sayılarının 45 bin ila 60 bin olduğuna dikkati çeken Fauci, "Şu anda Kovid-19 istatistikleri halen riskli bir seviyede" ifadesini kullandı. 

Kış aylarındaki aşırı yüksek vakaların düşmesinin de "iyi haber" olduğunu belirten Fauci, "Ancak yine de çok dikkatli olmalıyız. Kamu sağlığı önlemlerinde geri adım atar ve şu anda Kovid-19'a karşı zafer ilan edersek, başka bir dalga riski doğar." dedi. 

Yönetimin Kovid-19 aşılama çalışmalarına hız vermesinin de oldukça olumlu bir gelişme olduğunun altını çizen Fauci, önlemleri gevşeten Avrupa ülkelerindeki vaka artışlarına da dikkati çekti. 

Kaynak: Reuters

ABD Donald Trump Joe Biden