Ülkesinin yarasına deva olamayan Paşinyan, Esad'a yardım teklif etti

Ülkesinin yarasına deva olamayan Paşinyan, Esad'a yardım teklif etti

Ermenistan Başbakan Vekili Nikol Paşinyan, kendi gibi eli kana bulanmış diktatör Beşar Esad'ı, Türkiye dahil birçok ülke tarafından meşru kabul edilmeyen Suriye seçimlerini kazandığı için tebrik etti.

Ermenistan Başbakan Vekili Nikol Paşinyan, Türkiye ve dünyanın birçok ülkesi tarafından meşru kabul edilmeyen Suriye seçimlerini kazanan diktatör Beşar Esad'a tebrik mektubu gönderdi. 

İkinci Karabağ savaşında Azerbaycan'ın Gence ve Berde şehirlerinde sivilleri bombalayan çocuk katili Nikol Paşinyan, eli kanlı Beşar Esad'a mesaj göndererek "Suriye'de barışı tesis etmeye ve diyalog başlatmaya yönelik çabalarınızın ülkedeki krizin aşılmasına yardımcı olacağına eminim" dedi.

İstifası istenen ve seçime gitme kararı alan Paşinyan, Suriye ile olan ilişkilerin derinleşeceğine ve güçleneceğine olan inancını dile getirdi.

Mektuptaki en ironik nokta ise Azerbaycan karşısındaki küçük düşürücü yenilginin ardından ülkesindeki siyasi krizi, kaosu çözemeyen Paşinyan'ın Esad'a Suriye'deki insani krizi çözmekte yardım teklif etmesi oldu. Mesajda Ermenistan'ın bundan sonra da Suriye'deki krizin çözümü için katkılarını sürdüreceği belirtildi.

Kendi halkı açlık ve sefalet içinde yaşayan ve ülkesi protestolarla çalkalanan Paşinyan yurdundaki problemleri çözecek kabiliyette değil. 10 yılı aşkın süredir iç savaşın sürdüğü Suriye'deki sorunları nasıl çözeceği merak konusu. 

İki diktatörün de ortak yanı sivillere yönelik yaptıkları zulümler. Esad, halkına varil bombaları ve yasaklı silahlarla saldırırken, Paşinyan da yasaklı bombalarla gece saldırıları düzenlemiş, Gence ve Berde'de sivilleri uykudayken katletmişti.

Yıllardır iç savaşın etkisiyle harabe haline gelen Suriye'de 26 Mayıs'ta yapılan ve Türkiye dahil birçok ülke tarafından meşru kabul edilmeyen seçimlerde Beşar Esad oyların yüzde 95,1'ini almıştı. Seçim sonuçları birçok ülke tarafından tanınmadı.

Kaynak: Haber Global TV

Beşar Esad