Ukrayna'ya 4 yılda 240 milyar dolarlık askeri destek

AA
Ukrayna Gündem haberleri Rusya Rusya Ukrayna Savaşı
Ukrayna'ya 4 yılda 240 milyar dolarlık askeri destek

Rusya ile savaş halinde olan Ukrayna'nın gelecek 4 yıl içerisinde uluslararası ortaklarından 240 milyar dolarlık askeri destek alacağı bildirildi.

Ukrayna, gelecek 4 yıl içerisinde ortaklarından toplam 240 milyar dolarlık askeri destek alacak. 

Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal, gelecek 4 yıl boyunca, uluslararası ortakların Ukrayna'ya yılda 60 milyar dolar değerinde askeri destek sağlamayı planladığını bildirdi.

Şmıgal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ukrayna'nın Avrupa Birliği ve ABD başta olmak üzere müttefikleriyle 20 güvenlik anlaşması imzaladığını belirtti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy liderliğindeki Ukrayna ekibinin verimli çalışmaları sayesinde, haziranın ülkesi için önemli başarılarla dolu olduğuna işaret eden Şmıgal, "Güvenlik anlaşmalarına göre gelecek 4 yıl boyunca uluslararası ortaklar Ukrayna'ya yılda 60 milyar dolar değerinde askeri destek sağlamayı planlıyor." ifadesini kullandı.

Şmıgal, bu desteklerin "savunma işbirliği için yeni fırsatlar yaratan ve barış zamanında gelecekteki güvenlikleri için temel oluşturan benzersiz bir hikaye" olduğu değerlendirmesini yaptı.