Ukrayna’nın Luhansk'taki son kalesi düştü! Zelenski'den açıklama geldi: Geri alacağız

Volodimir Zelenski Rusya Ukrayna Savaşı

Ukrayna topraklarındaki ilerleyişini sürdüren Rusya, Luhansk'taki kritik öneme sahip Lysychansk kentini ele geçirdiğini duyurdu. Böylece Donbass bölgesindeki son Ukrayna toprağı da Rusların kontrolüne geçmiş oldu. Ukrayna lideri Zelenski, kenti geri alacaklarını söyledi.

Rusya işgali altındaki Ukrayna'da, Ruslara karşı direnişini sürdürmeye çalışan Ukrayna güçleri savaşın seyrini değiştirebilecek bir toprak kaybı yaşadı. Çatışmaların şiddetlendiği ve Ukrayna tarafından 'son kale' olarak tanımlanan Luhansk kenti tamamen Rusların kontrolüne geçti.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Luhansk bölgesindeki operasyonun başarıyla tamamlandığını Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e iletti.

Ukrayna ordusu, ülkenin doğusundaki Lysychansk kentinin Rus güçlerinin eline geçtiğini doğruladı. Ordu Genelkurmay Başkanlığı, "Lysychansk için yapılan yoğun çatışmalardan sonra, Ukrayna savunma güçleri işgal altındaki mevzilerinden ve hatlarından çekilmek zorunda kaldı. Ukraynalı askerlerin hayatlarını korumak için geri çekilme kararı alındı” açıklamasını yaptı.

ZELENSKİ: GERİ DÖNECEĞİZ

Bir video mesaj yayınlayan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ise Ukrayna kuvvetlerinin "modern silah arzındaki artış sayesinde" Lysychansk'a geri döneceğine söz verdi. 

Ukrayna güçlerinin 'modern silah tedarikindeki artışla' kente geri döneceğini vaat eden Zelenski, Rusya'nın ateş gücünü Donbass cephesinde yoğunlaştırdığını, ancak Ukrayna'nın ABD tarafından tedarik edilen HIMARS roketatarları gibi uzun menzilli silahlarla karşılık vereceğini de sözlerine söyledi.

Kaynak: Haber Global TV

Rusya ukrayna Luhansk Volodimir Zelenski