Ukrayna'dan itiraf: Bir B Planımız yok!

Ajans Bizim
Ukrayna Rusya Ukrayna Savaşı
Ukrayna'dan itiraf: Bir B Planımız yok!
Fotoğraf: DepoPhotos

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Batı'nın askeri yardımının sona ermesi halinde uygulamaya koyabilecekleri bir B planları bulunmadığını itiraf etti.

CNN televizyonuna demeç veren Kuleba, Ukrayna yönetiminin Batılı ülkelerden gelen askeri yardımın azalması durumunda uygulayabileceği bir yedek planı olmadığını ve sadece desteğin devam edeceğine güvendiklerini söyledi.

Kuleba, ABD ve Avrupa ülkelerinden gelen askeri yardımın kesilmesi olasılığına karşı Ukrayna'nın bir planı olup olmadığının sorulması üzerine, "Bizim bir B planımız yok. A planından eminiz. Ukrayna, her zaman elindeki kaynaklarla mücadele edecek" yanıtını verdi.

Batılı ülkelerin Ukrayna'ya yaptığı yardımın bir hayır işi olmadığını belirten Kuleba, bu yardımların NATO'nun ve ABD halkının refahının korunmasına yapılan bir yatırım olduğunu kaydetti.

Rusya'nın zafer kazanması durumunda dünyanın dört bir yanındaki liderlerin Rusya'nın izinden gitme eğiliminde olacağına dikkat çeken Kuleba, bunun ABD'ye çok daha yüksek bir bedel ödeteceği uyarısında da bulundu.