Ukrayna'dan Elon Musk'a çağrı: Starlink istasyonlarını açın

Ukrayna Elon Musk Dünya haberleri
Ukrayna'dan Elon Musk'a çağrı: Starlink istasyonlarını açın

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mikhail Fedorov, SpaceX'in sahibi Elon Musk'tan Ukrayna'ya yardım yapması konusuna çağrıda bulundu. Fedorov, Musk'tan kendilerine Starlink istasyonlarını açmasını talep etti.

Fedorov, Ukrayna'ya yardım etmesini ve onlara Starlink istasyonları açmasını talep etti. Fedorov, Musk'a seslenerek "Siz Marsı'ı kolonileştirmeye çalışırken, Rusya Ukrayna'yı işgal etmeye çalışıyor. Sizin roketleriniz uzaydan başarılı bir şekilde inerken, Rusya roketleri Ukraynalı sivil halka saldırıyor. Ukrayna'ya Starlink istasyonları sağlamanızı rica ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mykhailo Fedorov, yaptırımlar için Apple'a da seslenmişti. Fedorov, "Rusya Federasyonu vatandaşları için Apple Store’u engellemek ve ABD hükümet yaptırımları paketini desteklemek için Apple CEO’su Tim Cook ile temasa geçtim. Bu tür eylemlerin Rusya’nın gençlerini ve aktif nüfusunu proaktif olarak utanç verici askeri saldırganlığı durdurmaya motive edeceğinden eminiz. App Store’a erişimin engellenmesi de dahil olmak üzere Rusya Federasyonu’na Apple hizmetleri ve ürünleri sağlamayı durdurmaya çağırıyorum" demişti.

 

Kaynak: Haber Global TV

ukrayna Elon Musk Dünya haberleri