Ukrayna sınırındaki Rus askeri araçlarında neden Z işareti var?

Dünya haberleri Rusya Ukrayna Savaşı

Ukrayna sınırı yakınlarındaki Rus askeri araçlarının üzerine Latin alfabesi ile Z yazılması merak konusu oldu.

Dünya, Rusya ile Ukrayna arasında bir savaşın çıkıp çıkmayacağını merak ederken, sınırdaki hareketlilik ise sürüyor. Bölgedeki gelişmeleri takip eden gazeteciler de sınırdaki sıra dışı olayları sosyal medyadan anbean paylaşıyor. Bu sıradışı gelişmelerden birisi de Rus birliklerinin aracındaki Latin alfabesi ile yazılan Z harfleri oldu.

Ukrayna sınırındaki Rus askeri araçlarında neden Z işareti var? - Resim : 1

Habertürk'ün aktardığına göre, Rob Lee'nin Twitter'dan paylaştığı görüntülerde tank ve zırhlı araçların üzerinde büyük harflerle Z işareti olduğu görüldü. Rusların kullandığı alfabede Z harfinin yer almaması da tartışmaları artırdı.

Ukrayna sınırındaki Rus askeri araçlarında neden Z işareti var? - Resim : 2

"EN KÖTÜSÜNÜ DÜŞÜNÜYOR VE KORKUYORUM"

Bellingcat muhabiri Aric Toler, ekibinin son 8 yıldır Rus askeri sembollerini incelediğini ancak Z'lerin ne olduğuna dair hiçbir fikirleri olmadığını belirtti. Toler "Bu yüzden en kötüsünü düşünüyor ve korkuyorum" dedi.

Ukrayna sınırındaki Rus askeri araçlarında neden Z işareti var? - Resim : 3

Sosyal medyada Z işaretine dair pek çok spekülasyon yer alırken bir grup Ukrayna'yı saldırı gibi farklı görevlerde bulunan araçların bu şekilde işaretlenmiş olabileceğini iddia etti. Bir başka grup ise bunun II. Dünya Savaşı zamanında da kullanılan ve 'dost ateşi'ni engelleme amacıyla yapılan bir işaretlemeden ibaret olduğunu ifade etti.

Konuyla ilgili Rusya'dan herhangi bir açıklama ise yapılmadı.

Kaynak: Diğer

Rusya ukrayna rusya ukrayna krizi Rusya Ukrayna savaşı