Ukrayna lideri Zelenski'den yeni açıklama: Bizim olanı bırakmayacağız, onları durdurduk

Volodimir Zelenski Rusya Ukrayna Savaşı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, kameraların karşısına geçerek , "Ordumuz, sınır askerlerimiz, bölgesel savunmamızla onları geri püskürttük. Bizim olanı bırakmayacağız" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, ulusa sesleniş konuşmasında, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik planlarını bir haftada bozduklarını söyledi.

Ukrayna'nın savunma hatlarının Rus saldırısına karşı tutulduğunu söyledi ve Moskova'nın gece yarısından beri Ukrayna'yı bombalamasına ara verilmediğini belirtti. Zelenskiy, "Kendi özgürlüğümüzden başka kaybedecek bir şeyimiz yok. Bizim olanı bırakmayacağız " dedi. 

"Öyle bir cevap vereceğiz ki şaşıracaksınız. Biz her evi her şehri yenileyeceğiz" diyen Zelenskiy, Rusya'nın değişen taktikleri ve şehirlerdeki sivilleri bombardımanına rağmen Ukrayna'nın direnişte başarılı olduğunu kanıtladığını dile getirdi.

Zelenski'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Sevgili Ukraynalılar! size sağlık diliyorum. Güçlü ve merhametlisiniz, ama düşmana karşı değil. Biz ulus olarak bir hafta içerisinde düşmanın yıllarca kurduğu planları alt üst ettik. 

Ordumuz, sınır askerlerimiz, bölgesel savunmamızla onları püskürttük. Hatta sıradan çiftçimiz bile gündelik hayatında Rus askerlerini yakalıyor. Ve söyledikleri bir tek şey var: "Buraya neden geldiklerini bilmiyorlar."

Ukraynalılar düşmanı silah olmadan bile vuruyor. Yollara barikat kurarak işgalcilerin girmesini engelleyenler, düşman tanklarının önünde duranlar... Bu oldukça tehlikeli, ama aynı zamanda cesurca.

"ÖLMEK İSTEMEDİĞİNİZİ SÖYLEYİN"

Bunlar süper gücün savaşçıları değil, kullanılan kafası karışmış çocuklar.  İşgalciler burada huzur bulamayacak, burada yemek yiyemeyecek, burada sessiz tek bir anları olmayacak.

Hiçbir köyümüzü, hiçbir kentimizi ele geçiremeyecekler. Daha çok askerle ve ekipmanla gelseler bile, onlar için hiçbir şey değişmeyecek. Güçlü bir mücadeleyle karşılaşacaklar.

Vatansever bir savaşın, müdaafanın ne olduğunu görecekler. çünkü bu bizim için vatan savaşı.  Bu tip vatan savaşlarının işgalciler için nasıl bittiğini biliyoruz. Yaklaşık 9 bin Rus askeri bir hafta içerisinde öldürüldü. Bunlar 19-20 yaşında çocuklar. Çoğu burada kalacak ve bu topraklarda gömülecekler.

Ukrayna, topraklarının düşman askerlerine mezar olmasını istemiyor.  O yüzden Rus askerlerine sesleniyorum:  Evinize dönün, komutanlarınıza savaşmak, ölmek istemediğinizi söyleyin.

BUNLAR BARIŞ İSTEMEYEN ÜLKELER

Savaş bir an önce sona ermeli ve barış yeniden bir an önce inşa edilmeli.

BM Genel Kurulu'nda çok güzel bir karar çıktı. Sadece 5 ülke bize karşı oy verdi. Bu ülkeler Kuzey Kore, Eritre, Belarus ve Suriye. Bunlar barış istemeyen ülkeler. Bugün ayrıca Odessa'nın yeni bölgesel yönetimiyle de görüştüm. Çok yönlü mücadelemiz çok zor koşullar altında devam ediyor.

Bugün 15 askerimize onur madalyası vermek için kararname çıkarttık. Bu 15 kahramanımızın yanı sıra
40 milyon kahraman daha var. Onların sayesinde Ukrayna kazanacak.

"KARADENİZ’İN DİBİNİ GÖRECEKLER"

Ulusa sesleniş konuşmasında dakikalar sonra Ukrayna lideri Zelenski'den yeni bir açıklama geldi. Zelenski, şu ifadeleri kullandı:

"Tüm savunma hatlarımız sağlam şekilde yerinde. Ruslar Odessa kentini yerle bir etmeyi amaçlıyor. Odessa’yı yok etmek isteyenler Karadeniz’in dibini görecekler.

Bizi defalarca yok etmek istediler. Başarısız oldular. O kadar çok şey yaşadık ki! Ve eğer biri tüm bunların üstesinden geldikten sonra Ukraynalıların korkacağını veya teslim olacağını düşünüyorsa, Ukrayna hakkında hiçbir şey bilmiyordur.

Rusça konuşan insanları korumak için eve gidin. Dünyanın başka yerinde değil, kendi ülkenizde koruyun." 

Kaynak: Haber Global TV

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ukrayna Rusya