Ukrayna lideri Zelenski: Gelecek yıl 1 milyon drone üreteceğiz

Volodimir Zelenski Ukrayna Dünya haberleri
Ukrayna lideri Zelenski: Gelecek yıl 1 milyon drone üreteceğiz

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, başkent Kiev'de düzenlediği basın toplantısında ülkesinin mevcut üretim seviyelerini artırarak gelecek sene 1 milyon drone üreteceğini duyurdu.

Ukrayna lideri Volodimir Zelenski, ülkesinin gelecek yıl 1 milyon drone üreteceğini bildirdi. 

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Ukrayna'nın mevcut üretim seviyelerini artırarak önümüzdeki yıl 1 milyon drone üreteceğini açıkladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de basın toplantısı düzenledi. Zelenski, Ukrayna'nın mevcut üretim seviyelerini artırarak önümüzdeki yıl 1 milyon insansız hava aracı üreteceğini açıklayarak, "Önümüzdeki yıl 1 milyon drone üreteceğiz. Bunun için her şeyi yapacağız” dedi.

Zelenski ayrıca, Ukrayna'nın başta 155 milimetrelik top mermileri olmak üzere topçu mühimmatlarının yerli üretimini arttırmanın yollarını aradığını belirtti.

Hükümet yetkilileri, daha önce Ukrayna'nın bu yılın sonuna kadar her ay on binlerce drone üretmeyi hedeflediğini söylemişti fakat Ukrayna’nın mevcut drone üretimine ilişkin herhangi bir bilgi mevcut değil.

 

 

ABD'DEN UKRAYNA'YA YENİ ASKERİ YARDIM PAKETİ: TAM 1,3 MİLYAR DOLAR


Pentagon'dan yapılan açıklamada, Ukrayna'nın savaş alanı ihtiyaçlarını desteklemek adına 1,3 milyar dolarlık yeni askeri yardım paketinin verileceği duyuruldu. 

Pentagon'dan yapılan açıklamaya göre, Ukrayna Güvenlik Yardımı Girişimi (USAI) kapsamında sağlanan 1,3 milyar dolarlık yeni askeri yardım paketi genel olarak kritik hava savunma kabiliyetleri ile mühimmat içeriyor.

Yardım paketinde, 4 ulusal gelişmiş karadan havaya füze sistemi (NASAMS), mühimmat, 152 milimetre top mermileri, mayın temizleme ekipmanı, TOW füzeleri, insansız hava sistemleri, elektronik harp tespit teçhizatları, 150 akaryakıt kamyonu, ekipmanı çekmek ve kurtarmak için 165 taktik araç ve güvenlik ile iletişim sistemleri ekipmanları bulunuyor.

Açıklamada, "ABD, Ukrayna'ya acil savaş alanı ihtiyaçlarını ve daha uzun vadeli güvenlik yardımı gereksinimlerini karşılama yetenekleri sağlamak için müttefikleri ve ortaklarıyla birlikte çalışmaya devam edecektir." ifadesi kullanıldı.

 

Kaynak: İHA