Ukrayna Genelkurmay Başkanı'nın odasında dinleme cihazı bulundu

Rusya Ukrayna Savaşı Ukrayna Dünya haberleri
Ukrayna Genelkurmay Başkanı'nın odasında dinleme cihazı bulundu

Ukrayna Genelkurmay Başkanı General Valeri Zalujni’nin çalışma odalarından birinde aktif olmayan bir dinleme cihazı bulundu. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Ukrayna güvenlik birimleri, Ukrayna ordusu başkomutanı General Valeri Zalujni'nin gelecekteki ofislerinden birinde bir dinleme cihazı bulunduğunu duyurdu, ancak cihazın "çalışır durumda olmadığını" belirtti.

Aynı kaynaklara göre, Cihaz doğrudan General Zalujni'nin çalışma odasında değil, gelecekte kullanabileceği odalardan birinde bulundu.

Yetkililer, "Bilgi edinmek için özel teknik araçların yasadışı kullanımı" konusunda bir soruşturma başlatıldığını bildirdi, ancak dinleme cihazının kaynağına ilişkin herhangi bir ipucu vermedi.

Ukrayna güvenlik birimleri, bulunan cihazın çalışır durumda olmadığını, herhangi bir veri depolama veya uzaktan ses aktarım cihazı bulunmadığını kaydetti.

Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Başkomutanı olan General Valeri Zalujni, Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'in yetkisi altında cephedeki operasyonların genel gidişatına karar veriyor.

Ukrayna basını ve yabancı basın, son aylarda, Kiev'in yaz aylarındaki karşı saldırısının başarısızlığı ve Batı desteğinin erozyona uğraması nedeniyle Zelenskiy ile General Zalujni arasında gerilimin arttığını yazıyor.

RUSYA'DAN İMHA ETTİK AÇIKLAMASI

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’ya ait 35 insansız hava aracını (İHA) Lipetsk, Rostov ve Volgograd bölgelerinde düşürdüklerini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Kiev'in dün gece ve bu sabah Rusya topraklarındaki tesislere İHA ile saldırı girişiminde bulunduğu ifade edildi.

Açıklamada, hava savunma sistemlerinin gece 3 bölgenin hava sahasında toplam 33 İHA'yı düşürdüğü, bu sabah da Volgograd bölgesinde 2 uçak tipi İHA'nın imha edildiği belirtildi.

Kaynak: Ajans Bizim