Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Romanya Parlamentosu'na seslendi: Buça'da neler gördüğümü sizin de görmenizi istiyorum

Volodimir Zelenski Rusya Ukrayna Savaşı Ukrayna Rusya
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Romanya Parlamentosu'na seslendi: Buça'da neler gördüğümü sizin de görmenizi istiyorum

Romanya Parlamentosu'na seslenen Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, "Buça kentinde neler gördüğümü sizin de görmenizi istiyorum" diyerek ekrana yansıtılan görüntüler için özür diledi.

Zelenski, Rus birliklerinin çekildiği Kiev bölgesindeki Buça kenti ziyareti sonrasında Romanya parlamentosuna seslendi.

Buça'da yaşanan katliamın "savaş suçu" olduğunu belirten Zelenski, arabaların, tanklar tarafından ezildiğini, tüm kanıtlar olmasa da işkence gören insanlar olduğunu söyleyerek, "Rus ordusu bunu neden yaptı?" dedi.

Rusya'nın, mümkün olduğu kadar çok insanın ölümünü arzuladığını savunan Zelenski, "Eğer ordu ve halkımız kendini savunmasaydı, Ruslar tıpkı Buça'da olduğu gibi Ukrayna'nın her yerinde katliam yapacaktı." ifadelerini kullandı.

Rusya'nın tek hedefinin Ukrayna olmadığını belirten Zelenski, Rusya'nın, Odessa'ya saldırmak ve oradan da Moldova'ya bir adım daha yaklaşmak istediğini söyleyerek, "Moldova'nın bağımsızlığını savunmak esastır ve bu Tuna bölgesinin tamamında güvenlik anlamına gelir." diye konuştu.

Zelenski, Orta Avrupa ve Karadeniz bölgesinin kaderinin Ukrayna topraklarında belirleneceğini dile getirdi.

Rusya'ya yaptırımlar uygulandığını söyleyen Zelenski, Rusya’nın, başta ekonomik olmak üzere tüm kaynaklardan yoksun bırakılması, Rus gemileri için limanların kapanması ve Rusya'dan ithalat yapılmamasını gerektiğini belirterek daha fazla yaptırıma ihtiyaç olduğunu söyledi.

 

 

 

 

Kaynak: AA

Rusya Ukrayna savaşı Ukrayna son dakika haberleri rusya son dakika haberleri Ukrayna son dakika haberleri Volodimir Zelenski