Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy: 1 Aralık'ta ülkede darbe olacak

Ukrayna Dünya haberleri
Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy: 1 Aralık'ta ülkede darbe olacak

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, 1 Aralık'ta ülkede darbe olacağı ile ilgili bilgi aldıklarını açıkladı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, bugün yaptığı açıklamada, Ukrayna istihbaratının Aralık ayında Rusya'daki insanların katılımıyla olası bir darbe girişimi hakkında bilgisi olduğunu söyledi.

Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Zelenskiy, Ukrayna'nın, Rusya ile gerginliğin tırmanmasına hazır olduğunu söyledi. Zelenskiy, "1-2 Aralık'ta ülkemizde bir darbe olacağı bilgisi aldım." dedi.

 

 ZELENSKIY, MERKEL VE MICHEL İLE UKRAYNA SINIRLARINDAKİ RUS ASKERİ YOĞUNLAŞMASINI GÖRÜŞTÜ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile yaptığı telefon görüşmelerinde, Rusya'nın Ukrayna sınırlarındaki askeri yoğunlaşması ele alındı.

Ukrayna Devlet Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Zelenskiy ve Merkel, Rusya'nın Ukrayna sınırlarındaki askeri yığınağını göz önüne alarak güvenlik durumunu değerlendirdi.

Görüşmede taraflar, Rusya'dan gelebilecek tehditleri sınırlamak için uluslararası toplumun iş birliği içinde çalışması ve yaptırımların korunmasında hemfikir olduklarını belirtti.

 

Taraflar, Donbas krizinin çözümüne ilişkin Normandiya formatı kapsamında çalışmanın devam etmesinin gerekliliğini vurguladı.

Zelenskiy'nin Michel ile görüşmesinde de Rusya'nın Ukrayna sınırlarındaki askeri yığınağı ve Ukrayna'nın doğusundaki durum ele alındı.

Michel, dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesi sonucunda AB'nin de katılımıyla taraflar arasında irtibat kurulmasının krizin yatıştırılmasına yardımcı olabileceğine inandığını ifade etti.

 

Kaynak: Haber Global TV

ukrayna Dünya haberleri