Ukrayna Başbakan Yardımcısı da koronavirüse yakalandı

Ukrayna Başbakan Yardımcısı da koronavirüse yakalandı

Ukrayna'da Başbakan Yardımcısı Oleksiy Reznikov ile Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin Danışmanı Ruslan Demçenko'nun koronavirüse (Covid-19) yakalandığı duyuruldu.

Ukrayna medyası, Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve İşgal Altındaki Bölgelerin Yeniden Entegrasyonundan Sorumlu Bakan Oleksiy Reznikov ile Devlet Başkanı Zelenskiy'nin Danışmanı Ruslan Demçenko'nun koronavirüs testlerinin pozitif çıktığını duyurdu. Reznikov ile Demçenko, dün Paris'te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Danışmanı Emmanuel Bonne ile bir araya gelmişti.

ZELENSKIY TÜM GÖRÜŞMELERİNİ İPTAL ETTİ 

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin eşi Olena Zelenska'nın da koronavirüse yakalandığı açıklanmıştı. Ukrayna Devlet Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Zelenskiy'nin, bunun üzerine tüm görüşmelerini iptal ettiği ve toplantılarını video konferans yoluyla yapma kararı aldığı belirtildi. Ukraynalı liderin test sonucunun negatif olduğu kaydedilmişti. 

VİRÜS KAPMAK İSTEDİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin ve çocuğunun koronavirüs testinin ise negatif sonuç verdiği belirtildi. Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, insanlara koronavirüsün gerçekten bir veba (felaket) olmadığını göstermek için ciddi anlamda virüs kapmayı düşündüğünü söylemişti.

"Virüsten korkmuyorum ve bu sürecin bir an önce geçmesini istiyorum. Korkmadığımı göstermek için de bilinçli olarak koronavirüse yakalanmayı istedim ve bunu arkadaşlarımızla değerlendirdik. 'Hastalanayım, Devlet Başkanlığı binasında beni izole edelim' dedim. Salgın başlangıcında insanlar depresyona girdi ve çok korktular. Biraz olsun rahatlamalarını istediğim için bunu yapmayı düşündüm. Halkın iyi olması için bu evreden geçmek istedim. Ancak birilerinin bunun gösteriş olduğunu düşünmemesi için vazgeçtim. Böyle bir şeyin sonucunda ailem de beni affetmezdi. Deli olduğumu söylerlerdi ve bunda da haklı olurlardı" şeklinde konuşmuştu.

İHLALDEN CEZA KESİLMİŞTİ 

Ayrıca, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'e koronavirüs salgını kapsamında karantina kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle 8,670 TL para cezası kesilmişti. 

UKRAYNA'DA VAKA SAYISINDA YENİ REKOR 

Öte yandan, Ukrayna'da koronavirüs vaka sayısındaki günlük artış son 24 saatte 753 yükselerek bugüne kadarki en yüksek seviyeye çıktı. Ülkede 13 Haziran itibarıyla vaka sayısı 30 bin 506'ya, virüs kaynaklı can kayıpları ise 880'e yükseldi.

ukrayna Oleksiy Reznikov koronavirüs