Uçaktaki yolcu kan kusarak hayatını kaybetti

Ajans Bizim
Havacılık Almanya
Uçaktaki yolcu kan kusarak hayatını kaybetti

Bangkok'tan Münih'e giden Lufthansa uçağında seyahat eden 63 yaşındaki bir Alman yolcu, kan kusarak gizemli biçimde hayatını kaybetti.

İsviçre'nin Zürih kentinden 53 yaşındaki Martin Missfelder adlı yolcu, İsviçre medya kuruluşu Blick'e olayı anlatırken, "Tam bir dehşet anıydı, herkes çığlık atıyordu" dedi.

Adamın eşi ilk başta kabin ekibine kocasının kendini iyi hissetmediğini çünkü Bangkok havaalanında uçağa yetişmek için koşmak zorunda kaldıklarını söylemişti.

Çiftin arkasındaki sırada oturan Bay Missfelder'in eşi Karin, "Daha sonra bir uçuş görevlisi ilgilendi ve yolcuya iyi olup olmadığını sordu, çok endişeliydi" dedi.

Adama uçabilecek kadar iyi olduğu söylendiyse de kabin ekibinden acilen bir doktor istendi. Bunun üzerine pilot, yolcunun yanına geldi ve durumu gördükten sonra uçağın hoparlöründen yolcular arasında doktor olup olmadığını sordu.

Missfelder’in anlatımına göre, 30 yaşındaki bir Polonyalı sağlık görevlisi, yolcunun nabzını ölçtükten sonra iyi göründüğünü söyledi. Missfelder, "Daha sonra ona biraz papatya çayı verdiler ama adam karısının uzattığı poşete çoktan kan tükürmeye başlamıştı bile” dedi.

Uçak havalandıktan sonra adamın durumu daha da kötüleştiğini ve yolcunun ağzından ve burnundan kan fışkırmaya başladığını anlatan tanık yolcu, "Tam bir dehşetti, herkes çığlık atıyordu. Litrelerce kan kaybetti. Kanlar kabin duvarlarına sıçardı” dedi.

Tanık yolcuya göre, ölen yolcu kabin ekibi tarafından mutfağa taşındı ve kaptan pilot, yolcunun öldüğünü belirterek, uçağı Bangkok'a geri döndürdü.

Lufthansa sözcüsü, "8 Şubat 2024 tarihinde Bangkok'tan Münih'e giden LH773 (Airbus A380) sefer sayılı uçakta bir yolcunun tıbbî acil durum yaşadığını teyit ediyoruz. Mürettebat ve uçakta bulunan bir doktor tarafından acil ve kapsamlı ilk yardım önlemleri alınmasına rağmen, yolcu uçuş sırasında hayatını kaybetmiştir" dedi.