Uçak kazasından 56 yıl sonra dört ceset bulundu

AJANS BİZİM
Hindistan
Uçak kazasından 56 yıl sonra dört ceset bulundu

Hindistan Hava Kuvvetleri'ne ait bir uçağın 1968 yılında düşmesiyle ilgili gizem yeni bir boyut kazandı.

BBC'nin haberine göre, elli altı yıllık belirsizliğin ardından, Himalayalar'daki Daka buzulu yakınlarında, yaklaşık 4 bin 900 metre yükseklikte dört ceset bulundu. Bu cesetler arasında, henüz 22 yaşındayken trajik kazada kaybolan genç bir ordu mensubu olan Thomas Cherian da bulunuyor.

AN-12 uçağı Himaçal Pradeş ve Keşmir'i birbirine bağlayan Rohtang Geçidi üzerinde uçarken aşırı hava koşullarıyla karşılaştıktan sonra düştü.

Uçakta bulunan 102 kişinin akıbeti elli yıldan fazla bir süre belirsizliğini korudu. İlk ceset 2003 yılına kadar bulunamamıştı. Yıllar geçtikçe, birbirini izleyen keşif gezileri uçağın diğer kalıntılarını ve parçalarını gün ışığına çıkardı.

"BİR BELGE SAYESİNDE TESPİT EDİLEBİLDİ"

Thomas Cherian'ın ailesi nihayet yas tutabildi. Küçük kardeşi, “sanki elli altı yılın boğuculuğu aniden buharlaşmış gibiydi” dedi. Thomas Cherian'ın kimliği üniformasındaki bir etiket ve cebinde bulunan bir belge sayesinde tespit edilebildi. 3 Ekim'de Hindistan bayrağına sarılı tabutu cenaze töreni için ailesine teslim edildi.

Aynı keşif sırasında bulunan diğer üç ceset ise Narayan Singh, Malkan Singh ve Munşiram'a aitti. Arama çalışmaları devam ederken, halihazırda toplam sadece 13 ceset çıkarıldı. Bu keşiflere yol açan operasyonda Dogra İzcileri ve Tiranga Dağ Kurtarma ekibi üyeleri, bu buzlu bölgenin zorlu arazisini keşfetmek için radar, insansız hava araçları ve uydu görüntüleri kullandı.