Trump'tan yine gaf: Zelenskiy'e 'Rusya Devlet Başkanı' dedi!

Trump'tan yine gaf: Zelenskiy'e 'Rusya Devlet Başkanı' dedi!

ABD Başkanı Donald Trump'ın Biden'in oğlunu soruşturmaları yönünde Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'e baskı yaptığı öne sürülmüştü. Trump, Zelenskiy için yanlışlıkla 'Rusya'nın yeni Devlet Başkanı' dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile telefon görüşmesinin dökümünü değerlendiren Trump, görüşmenin 'mükemmel' geçtiğini, muhaliflerin de bundan skandal çıkarmak istediğini söylerken bir skandala imza atarak Zelenskiy'e 'Rusya'nın yeni Devlet Başkanı' dedi, basın "Putin sürekli Trump'ın aklında mı?" başlıkları attı.

Trump, "Bildiğiniz gibi yeni Rusya Devlet Başkanı, iyi bir insan, açıklamada bulundu. Orada hiçbir şey yoktu. Ona baskı yapıldığı hakkında hiçbir şey yoktu. Hiçbir şey" ifadelerini kullandı.

TRUMP'A AZİL SORUŞTURMASI

Trump'ın, temmuzda yaptığı telefon görüşmesinde, Ukrayna liderinden Biden ve ailesini soruşturması durumunda ABD'nin ülkesine yardım edeceğini söylediği iddia edilmiş, ABD Kongresindeki Demokratlar da bu iddia üzerine azil soruşturması başlatmıştı. Trump ise Zelenskiy ile yaptığı görüşmenin tamamen usullere uygun olduğunu savunmuştu ancak ABD Başkanı Trump, telefon görüşmesinden önce Ukrayna'ya 400 milyon dolarlık asker ve mali yardımın askıya alındığını bildirmişti.

Beyaz Saray, görüşmenin dökümünü yayımlamış ve yardımlarla görüşme arasında ilişki olmadığını savunmuştu.

ABD Temsilciler Meclisinde, Başkan Donald Trump'a yönelik başlatılan azil soruşturmasına yönelik ilk oylama, soruşturmanın prosedürleri konusunda perşembe günü yapılacak. 

Donald Trump Biden ukrayna Vladimir Zelenskiy Rusya Vladimir Putin haberler