Trump'tan yeni Türkiye açıklaması

Trump'tan yeni Türkiye açıklaması

Donald Trump, resmi Twitter hesabından Türkiye ve Suriye konusunda yeni paylaşımlarda bulundu. Sürecin iyi gittiğini söyleyen Trump, "İhlal durumunda büyük ölçekli yaptırımlar olacağını tekrarlamam gerekmiyor" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından güvenli bölge ile ilgili  bir açıklama daha yaptı. 

Trump, Twitter'dan yayımladığı mesajda, "Türkiye, Kürtlere güvenli bölge olarak adlandırılan alanlardan ayrılırken ateş açmaması gerektiğini tamamen anladı. İhlal durumunda büyük ölçekli yaptırımlar olacağını tekrarlamam gerekmiyor. İyi gidiyor! DAEŞ'i Kürtler emniyete alırken Türkiye de yedek destek olarak hazır" ifadelerini kullandı.

Trump ikinci mesajda ise şunları söyledi: “ABD Kasım 2016’dan beri trilyonlarca dolar kazandı. Diğerleri aşağı gitti. Bizim gücümüz ekonomiktir, yeniden inşa edilen ordumuzu kullanmaktan çok daha iyi bir alternatif. Petrol güvence altına alındı. Askerlerimiz başka yerlere gitmek için bölgeyi terk ediyor. Eve geliyorlar! Orada sadece 30 günlüğüne olmamız gerekiyordu, bu 10 yıl önceydi. 20 yıldır Orta Doğu’yu yanlış adlandıranlar anlaşmadan ne elde ettiğimizi sorduğunda, basitçe diyorum ki, petrol, askerlerimizi eve getiriyoruz, IŞİD kontrol altına alındı” 

Trump'tan yeni Türkiye açıklaması - Resim : 1

son dakika son dakika haber