Trump'tan göçmenlere skandal benzetme!

Trump'tan göçmenlere skandal benzetme!

ABD Başkanı Donald Trump, tartışmalara neden olan 'duvar' kararında skandal bir açıklamaya imza attı. ABD-Meksika sınırında yeni yapılan sınırın bir kısmını gezerek, bariyerin ısı emici özelliği sayesinde 'yumurta bile kızartılabileceğini' söyledi

ABD'nin güney sınırında 'insani kriz' yaşandığını ve 'yasa dışı göç ve uyuşturucu trafiğiyle' mücadele için duvarın gerekli olduğunu savunan ABD Başkanı Donald Trump, ABD-Meksika sınırında yeni yapılan sınırın bir kısmını gezerek, bariyerin ısı emici özelliği sayesinde modern bir güvenlik harikası olduğunu vurgulayıp 'yumurta bile kızartılabileceğini' söyledi.

Trump'tan göçmenlere skandal benzetme! - Resim : 1

Kaliforniya'da San Diego yakınlarında inşa edilen duvara kısa bir gezinti yaptı. Burada basına açıklamada bulunarak, "Duvar inşa edildiğinde, ülkemize yasadışı yollardan gelmek neredeyse imkansız olacak ve sınır kontrolünü elimizde tutarak giriş noktalarında durdurabileceğiz" dedi. 

Bariyerin ısıyı absorbe etme özelliği sayesinde, yasadışı yollarla gelen göçmenlerin tırmanması için bariyerin çok sıcak olmasını amaçlayan bir tasarım tercih edildiğini vurgulayarak, "Bu duvarda bir yumurtayı bile kızartabilirsiniz" ifadelerini kullandı. 

Şimdiye kadar, inşaatın çeşitli aşamalarında 251 mil ile 66 mil (106 kilometre) duvar inşa edildi.

Donald Trump Meksika sınır duvar yumurta