Trump Pompeo'yu böyle savundu: Hükümet görevlilerine ayak işlerini yaptırabilir

Trump Pompeo'yu böyle savundu: Hükümet görevlilerine ayak işlerini yaptırabilir

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun bazı bakanlık çalışanlarını kendisine ait köpeği gezdirmek, kuru temizleme işleri ve ailesi için yemek randevusu almak gibi alakasız işlerle görevlendirdiği iddialarına Trump'tan 'taş devri' açıklaması geldi

Başkan Donald Trump yönetiminin Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) silah gönderebilmek için acil durum ilan etmesinin yasal olup olmadığını inceleyen Dışişleri Bakanlığı Müfettişi Steve Linick'in kovulmasına ilişkin Kongre tarafından açılan soruşturmada, Pompeo'nun tanıklığı istenmiş, Pompeo'nun ise söz konusu soruşturmaya dair yüz yüze bir görüşmeyi reddettiği ve soruların yazılı halde gönderilmesini istediği belirtilmişti.

Devam eden soruşturmada, Pompeo'nun bazı bakanlık çalışanlarını kendisine ait köpeği gezdirmek, kuru temizleme işleri ve ailesi için yemek randevusu almak gibi alakasız işlerle görevlendirdiği iddialarını da kapsadığı kaydedildi.

BAKANLIK ÇALIŞANLARINA ALAKASIZ İŞLER YAPTIRIYOR

TRUMP, POMPEO'YU SAVUNDU

Donald Trump, hükümet görevlilerine ayak işlerini yaptırmasında bir sorun olmadığını, eşinin veya çocuklarının ortada olmaması halinde Pompeo'nun bir çalışanından bulaşıklarını yıkamasını isteyebileceğini savundu.

Beyaz Saray'daki basın toplantısında gelen bir soru üzerine Trump, "Bakın Mike, üstün vasıfları olan bir insan ve şimdi siz bana, köpek gezdirmekten, bulaşık yıkamaktan söz ediyorsunuz. Biliyor musunuz, ben onun belki de eşi veya çocukları ortada yok diye bulaşık yıkaması yerine, bir dünya lideriyle telefonda görüşüyor olmasını tercih ederim" dedi.

Pompeo hakkında yürütülen soruşturmayla ilgili bir şey bilmediğini söyleyen Trump, bunun o kadar önemli olmadığını, Pompeo'nun 'köpek gezdirmek yerine büyük ülkelerle ve dünyanın hiç görmediği silahlarla barış görüşmeleri yaptığını' şu sözlerle ifade etti: Belki de meşguldür ve belki de Kim Jong Un ile nükleer silahlar hakkında müzakere ediyordur. Bu sırada belki de 'Köpeğimi gezdirir misin lütfen, ben Kim Jong Un'la konuşuyorum' diyerek rica etmiştir. Veya, 'Şu an Çin Devlet Başkanı Şi ile bize verdikleri hasarlarla ve ödemelerle ilgili telefondayım, lütfen köpeğimi yürüyüşe çıkarır mısın' diye bir gizli servis görevlisine ya da başka birine sormuştur."

Mike Pompeo Donald Trump haberler Haber Global son dakika haber