Trump önce Bağdadi'yi duyurdu, ardından o köpeği paylaştı!

Trump önce Bağdadi'yi duyurdu, ardından o köpeği paylaştı!

ABD Başkanı Donald Trump, DEAŞ lideri Bağdadi'nin öldürüldüğünü duyururken, yaptığı açıklamada operasyonda bir köpeğin yaralandığını açıklamıştı. Trump bu köpeğin fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı.

Pentagon'un güvenlik gerekçesiyle 'adını yayınlamayacağız' dediği köpeği Trump Twitter hesabından paylaşartı ve ismi henüz belli olmayan köpeği Twitter'ına da sabitleyen Trump, binlerce beğeni ve yorum aldı.

Trump köpekle ilgili yaptığı paylaşımda, "DEAŞ lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin yakalanması ve öldürülmesinde böylesine harika bir iş çıkaran muhteşem köpeğin (ismi açıklanmadı) bir görüntüsünü yayınladık!" ifadelerini kullandı. 

Trump önce Bağdadi'yi duyurdu, ardından o köpeği paylaştı! - Resim : 1

"GÖRÜNTÜLERİNİ YAYINLAMAYI DÜŞÜNÜYORUZ"

Trump, Chicago'ya hareket etmeden önce Maryland'daki hava üssünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD için "muhteşem bir hafta sonu" olduğunu belirten Trump, DEAŞ elebaşı Ebubekir el-Bağdadi'nin ölü ele geçirilmesine ilişkin "Çok daha önce yakalanması gereken bir adamı yakaladık. Ama ne yazık ki yakalanmadı. O büyük hasara yol açtı." dedi. 

Trump, "Bu operasyonun videolarını yayınlamayı düşünüyor muyuz? Evet, bunu düşünüyoruz. Belki bazı parçaları alıp yayınlarız." ifadelerini kullandı.

Donald Trump DEAŞ Bağdadi köpek operasyon haberler