Trump, koronavirüs aşısı için tarih verdi: Aşı ücretsiz olacak

donald trump
Trump, koronavirüs aşısı için tarih verdi: Aşı ücretsiz olacak

Trump, "Pfizer'in koronavirüs aşısı hakkında söyledikleri beklentileri aştı ve bu bilimsel atılım için dünya liderlerinden tebrikler aldım" diyerek, aşının New York hariç tüm eyaletlere nisan ayı itibariyle ücretsiz olarak dağıtılacağı sözünü verdi.

ABD Başkanı ve başkanlık seçimlerinin Cumhuriyetçi adayı Donald Trump, Beyaz Saray'da Pfizer'ın duyurduğu yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısına ve ülkedeki salgınla ilgili duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Pfizer'in koronavirüs aşısı hakkında söyledikleri beklentileri aştı ve bu bilimsel atılım için dünya liderlerinden tebrikler aldım" diyen Trump, aşının, New York Valisi Andrew Cuomo'nun yönetimin aşı dağıtım planına yönelik eleştirileri sonrasında nisan ayından itibaren New York hariç tüm eyaletlere 'rekor bir sürede' dağıtılacağını dile getirdi.

Trump, "Yönetimim aşının dağıtımını koordine edecek ve umuyorum ki (aşı) hızlı bir şekilde onay alacak" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Trump, aşının yurttaşlara ücretsiz bir şekilde sunulacağı bilgisini verereek, yönetimine 1.95 milyar dolarlık yatırımı için teşekkür etti.

Koronavirüs salgını karşısında iyi bir iş çıkardıklarını savunan Trump, "Yönetimim ölümlerin büyük ölçüde azaltılmasında önemli bir rol oynadı" diye konuştu.
Trump, ayrıca Kovid-19 hastalarına 20 bin yatak sağladıklarını ve vaka sayısının aşıyla birlikte düşeceğini belitti.

Öte yandan 'hiçbir koşulda kapanmaya gitmeyecekleri' vurgusunu yapan ABD Başkanı, "ABD ekonomisinin performansı kapanma nedeniyle geriledi, ancak bir iyileşme kaydettik ve kapanmaya bir daha izin vermeyeceğim" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Trump