Trump'ın Milli Marş sırasında davranışları olay oldu

ABD'nin en büyük spor organizasyonu olan Amerikan Futbolu Ligi'nin (NFL) şampiyonluk mücadelesi Super Bowl'da, Kansas City Chiefs 50 yıl aradan sonra şampiyonluğa ulaştı. Herkes saygı duruşundayken Trump'ın davranışları olay oldu

Amerikan futbol liginin final maçı olan Super Bowl karşılaşmaları, her yıl NFL ile anlaşmalı olan NBC, CBS ve FOX kanalları tarafından dönüşümlü olarak yayınlanıyor. Bu yılki mücadeleyi canlı yayınlayan FOX kanalı, 4 saat sürecek etkinlik boyunca göstereceği 30 saniyelik her reklam için ortalama 5,6 milyon dolarla bugüne kadarki en yüksek ücreti talep etmişti.

ABD Başkanı Donald Trump da Amerikan futbolunun dev finaline reklam verenler arasında yer aldı. Trump, 30 saniyelik reklam filminde, kendi yönetiminde ülkeyi daha müreffeh ve daha güvenli bir hale getirdiğini savundu. 60 saniyeyi bulan iki reklam, ABD Başkanı'na 10 milyon dolara mal oldu.

MİLLİ MARŞ SIRASINDA SAYGISIZLIK

ABD Başkanı Donald Trump'ın milli marş okunduğu sırada sergilediği davranışlar bir video ile ortaya çıktı. Miami Herald tarafından paylaşılan görüntülerde, Trump'ın durmadan kıpırdandığı, hatta bir ara orkestrayı yönetiyormuş gibi davrandığı fark ediliyor. Bnlar, Amerikan Futbol Ligi'nin (NFL) Super Bowl olarak anılan şampiyonluk mücadelesinin gösteriminde kaydediliyor. Trump'ın mücadeleyi Florida'da kendisine ait golf tesisinde düzenlediği etkinlikte izlediği, videonun ise Rus-Amerikan bir emlak firması çalışanı tarafından kaydedildiği belirtiliyor. Oğlu Barron ile Melania Trump, milli marş okunduğunda ellerini kalplerinin üzerine koyuyor. Trump ise konukları selamlıyor, sandalyesini düzeltiyor, orkestra şefi taklidi yapıyor.

Sosyal medyada bazı kullanıcılar, Trump'ın sivil itaatsizle suçlayıp ulusal marş sırasında diz çökme protestosu ile gündeme gelen atletlere karşı bunu yaptığı yorumları yaptı. 

Daha önce kaydedilen bazı videolarda da Trump'ın milli marşı ezbere bilmediği ortaya çıkmıştı.  

Donald Trump Super Bowl NFL Amerikan Futbolu Ligi