Trump ile Savunma Bakanı'nın çelişkili Süleymani açıklaması

Trump ile Savunma Bakanı'nın çelişkili Süleymani açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump'ın İranlı General Kasım Süleymani'nin ABD hava saldırısıyla öldürülmeden önce bölgedeki dört ABD Büyükelçiliğine saldırı düzenlemeyi planladığı iddiasına ABD Savunma Bakanı Mark Esper, kesin bilgi olmadığı açıklamasını yaptı

ABD Başkanı Donald Trump, İranlı General Kasım Süleymani'nin ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği de dahil olmak üzere, bölgedeki 4 büyükelçiliğine saldırı düzenleme planı yaptığını savunmuş, Trump'ın Süleymani'nin öldürülmesi onayını vermesi özellikle Demokrat kesimde tepkilere neden olmuş, ABD'nin bu saldırı ile yeni bir savaşa sürükleneceği endişesi dile getirilmişti. Trump yönetimi ise, Süleymani'nin, ABD'ye karşı "acil bir tehlike oluşturduğu" sebebiyle öldürüldüğünü savunmuştu.

SAVUNMA BAKANI ESPER: KESİN BİLGİ YOK!

CBS televizyonuna konuşan ABD Savunma Bakanı Mark Esper, istihbarat yetkililerinin elinde İran'ın dört Amerikan büyükelçiliğine saldırı planladığına dair kesin bilgi olmadığını kaydetti.

ABD Büyükelçilikleri'ne başka saldırıların da olası olduğu konusunda Trump'la hemfikir olduğunu belirten Esper, "Başkan'ın söylemek istediği, büyükelçiliklere başka saldırılar da olabileceği ve ben de bu görüşe katılıyorum" ifadelerini kullandı.

Esper bu konuda ellerinde somut delil olup olmadığı sorusuna "Dört büyükelçilik konusunda böyle bir delil görmedim" şeklinde yanıt verdi.

Donald Trump Kasım Süleymani Mark Esper