Trump Finlandiya Cumhurbaşkanı'nın dizine dokununca soğuk rüzgarlar esti!

ABD Başkanı Donald Trump, önceki gün Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö'yü ağırladı. İki lider Oval Ofis'te kameraların karşısına geçti. Bu sırada Trump Niinistö'nün dizine dokununca soğuk rüzgarlar esti

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile Beyaz Saray'da yaptıkları ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyen ABD Başkanı Donald Trump, bir gazetecinin "Finlandiya dünyanın en mutlu ülkesi seçildi. ABD onlardan ne öğrenebilir?" sorusuna "Finlandiya mutlu bir ülke" diye yanıt vererek başladı, bu sırada sağında oturan konuğunun dizine dokundu, ancak hiç beklemediği bir tepkiyle karşılaştı. Bundan rahatsız olduğunu belli eden Niinistö, elini kaldırıp Trump'a bunu yapmamasını işaret etti. Trump ise ellerini önünde birleştirerek "Kendisi de mutlu bir lider" diyerek gülümsedi. 

Finlandiya'da bir başkasına dokunmanın hoş karşılanmadığı belirtilirken, bazı sosyal medya kullanıcıları "Bir ülke liderinin dizine dokunmanın diplomaside yeri yok" eleştirisi yaptı.

Ardından kendisine Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesi hakkında soru soran Reuters muhabiri Jeff Mason'a "Benimle mi konuşuyorsun? Burada Finlandiya Cumhurbaşkanı duruyor, ona soru sor. " dedi. Mason'un soru sormaya devam etmesi üzerine, "Beni duyuyor musun, ona soru sor" diyerek kızdı ve "Sana uzun bir yanıt veririm, bu beyefendiye bir soru sor, kabalaşma" diye devam etti.

TRUMP SİNİRLENDİ: BENİMLE Mİ KONUŞUYORSUN?

Donald Trump Finlandiya Sauli Niinisto