Trump: Diktatör diye suçlanmadan şaka bile yapamıyorsun

donald trump
Trump: Diktatör diye suçlanmadan şaka bile yapamıyorsun

ABD medyası Başkan Donald Trump'ın seçimleri kaybederse görevi teslim edip etmeyeceğini tartışırken, Trump, "Diktatör diye suçlanmadan iki dönemden fazla başkanlık yapmak istiyorum diye şaka bile yapamıyorsun" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, bir gazetecinin, "Seçimlerden sonra barışçıl bir geçiş süreci olacağına söz veriyor musunuz?" sorusuna, "Olacaklara bakacağız." yanıtını vermiş, Demokrat Aday Joe Biden'ın seçimi kazanması durumunda Trump'ın sonucu kabul etmeyeceğine yönelik tartışmalar alevlenmişti. 

Brian Kilmeade'in Fox News Radio'da sunduğu programa katılan Trump, Biden'ın kazanması durumunda Yüksek Mahkemenin kararına uyup uymayacağının sorulması üzerine, "Evet, ben buna uyarım." yanıtını vermiş, seçimlerde birçok seçmenin evine postayla oy pusulası gönderilmesine yönelik eleştirilerini de sürdüren Trump, "Seçimler sonuca bağlanana kadar gidecek uzun bir yolumuz olduğunu düşünüyorum. Postayla gönderilen pusulalar bir korku filmi." diye konuşmuştu.

Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany de 3 Kasım başkanlık seçimlerine ilişkin, Başkan Donald Trump'ın "adil ve özgür bir seçim"in sonucunu kabul edeceğini belirterek, "Başkan, özgür ve adil bir seçimin sonucunu kabul edecektir. Başkan Amerikan halkının iradesini kabul edecek." ifadesini kullanmıştı.

"İNSAN ŞAKA BİLE YAPAMIYOR"

Atlanta'da siyah vatadaşlara daha iyi ekonomik imkanlar sağlamanın yollarına odaklanan bir etinlikte konuşan Trump, şakayla karışık bir şekilde, "Birkaç dönem daha başkanlık yapabilsem size daha fazla imkan sunabilirdim" dedi.

Bu sırada organizasyon görevliler Trump'a bu ifadeler nedeniyle eleştirileceğini söyledi. Trump bunun üzerine, "İşte son dakika haberiniz" dedikten sonra bir haber sunucusunu taklit ederek, "Size onun bir diktatör olduğunu söyledim. Görevi asla bırakmayacak. En az iki dönem daha başkanlık yapacak" dedi.

Taklitini bitirdikten sonra, "Ne büyük haber" diyen Trump, "İnsan şaka bile yapamıyor" diye devam etti.

Trump daha sonra medyanın kendisinin "12 yıl daha başkanlık yapmak istediğini" yazacağını söyleyince kalabalık "12 yıl daha" diye tezahürat yaptı. 

ABD lideri, "Pusulalar konusunda sıkça söylendiğimi biliyorsunuz. Pusulalar bir felaket" demişti. Trump, aylardır posta yoluyla gönderilen pusulaların seçime şaibe karıştıracağını iddia ediyordu.

PELOSI'NİN 'TÜRKİYE' ÖRNEĞİNE SERT YANIT GELMİŞTİ 

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, 3 Kasım'da düzenlenecek seçimlerin ardından yarışı kaybetmesi halinde barışçıl bir devir teslimi kabul etme taahhüdünde bulunmayı reddeden Başkan Donald Trump'a, "Sakin olun Sayın Başkan, Türkiye'de değilsiniz, Kuzey Kore'de değilsiniz. Rusya'da ve Suudi Arabistan'da da değilsiniz. Sayın Başkan Amerika Birleşik Devletleri'ndesiniz ve burası bir demokrasi ülkesidir. Neden ABD Anayasası'na göre ettiğiniz yemine bağlı kalmaya çalışmıyorsunuz?" şeklinde konuşmuştu. 

Kaynak: Haber Global TV

Donald Trump ABD Başkanlık seçimleri 3 Kasım Joe Biden haberler