Trump'dan yeni bir tweet: Bağdadi'nin yerine geçecek kişi de öldürüldü

Trump'dan yeni bir tweet: Bağdadi'nin yerine geçecek kişi de öldürüldü

Terör örgütü DEAŞ'ın elebaşı Ebubekir Bağdadi'nin ABD operasyonu ile öldürülmesinin ardından ABD Başkanı Trump twitter'dan az önce bir açıklama daha yaptı. Trump, Bağdadi'nin yerine geçecek kişinin de ABD askerlerince öldürüldüğünü açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, yeni bir tweetle terör örgütü DEAŞ'ın elebaşı Ebubekir Bağdadi'nin ardından yerine geçecek ilk ismin de Amerikan askerleri tarafından öldürüldüğünü açıkladı.

DEAŞ lideri Ebubekir Bağdadi'nin yeri, ABD özel kuvvetlerinin Suriye'de gerçekleştirdiği bir operasyonla tespit edilmiş, ABD Başkanı Trump, bu haberi önce "Büyük bir haber geldi" diyerek açıklamış ardından "Ebubekir el-Bağdadi bir korkak gibi öldü, kaçarak ve ağlayarak öldü. Bağdadi kendisini üzerindeki patlayıcılı yelekle patlattı. DNA sonuçları ölen kişinin o olduğunu teyit etti" demişti.

Bu haberin ardından terör örgütünün başına Hacı Abdullah el-Afari lakaplı terörist Abdullah Kardaş'ın geçeceği iddia edilmişti.

Öte yandan bugün ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, DEAŞ Sözcüsü Ebu Hasan el Muhacir'in, Halep'in kuzeyindeki Cerablus kenti yakınlarında önceki gün gerçekleştirilen bir operasyonla öldürüldüğünü açıklamıştı.

Terör örgütünde Bağdadi'nin yerine kimin geçeceği konusunda net bir bilgi yoktu. Bu nedenle Trump'ın bahsettiği ismin Abdullah Kardaş mı yoksa DEAŞ Sözcüsü El Muhacir mi olduğu belli değil.

son dakika son dakika haber