Trump bu kez NBA yıldızı LeBron James'i hedef alan sözleriyle tepki çekti

donald trump NBA
Trump bu kez NBA yıldızı LeBron James'i hedef alan sözleriyle tepki çekti

Taliban liderinin adını unutunca isim uydurarak "Ona Muhammed diyelim" sözleriyle tepki çeken ABD eski Başkanı Donald Trump, NBA yıldızı LeBron James'i hedef alarak "Biri, 'LeBron James cinsiyet değiştirme ameliyatı olmaya karar verse sahada nasıl olurdu?' demişti" diye konuştu

ABD eski başkanı Donald Trump, cumartesi günü Arziona eyaletinin Phoenix şehrinde düzenlediği son mitinginde izleyicilerini kadın basketboluna dair tuhaf bir varsayımla eğlendirdi. "Size şunu söyleyeyim, koç olsaydım bildiğimiz anlamda çok fazla kadınla konuşmazdım. 'Onlar kadın' denen şu kişilerden bazılarını alırdım" derken, kalabalığın kahkahalar attığı görüldü. 

Ardından NBA yıldızı LeBron James'i hedef alan Trump, "Biri, 'LeBron James cinsiyet değiştirme ameliyatı olmaya karar verse sahada nasıl olurdu?' demişti." ifadelerini kullandı. 

James'in kamuoyuna hiçbir zaman cinsiyet değiştirme niyetinde olduğuna dair açıklama yapmadığı bilinirken, Trump'ın ünlü basketbolcuyla uzun süredir devam eden anlaşmazlığı kalabalık tarafından yuhalanmaya başladı. Geçmişte James, Cumhuriyetçi lideri "serseri" diye adlandırmış, Trump da sporcuyu "edepsiz" ve "nefret dolu" diye nitelemişti.

O esnada Trump, tezahürat yapmaya başlayan kalabalığa, "Yeri gelmişken, LeBron James, onu alabilirsiniz" dedi.

Sosyal medya kullanıcıları, Trump'ın sözlerine tepki gösterirken, "Kim böyle bir şey düşünür ki?", "Trump haddini çok aşıyor.", "Bana tiksindirici gelen, bu yorumlara tezahürat yapan tüm o insanlar" şeklinde yorumlarda bulundu. 

Son yıllarda bazı Cumhuriyetçi politikacılar, Temsilciler Meclisi Üyesi Marjorie Taylor Greene'in bir keresinde öne sürdüğü gibi, 'biyolojik kadınların biyolojik erkeklerle rekabet edemeyeceğini' iddia ederek trans sporcular konusunun üstüne gitti. Kadın spor gruplarıysa bu anlayışa itiraz etti.

 

Kaynak: Haber Global TV

Donald Trump LeBron James