Trudeau, Trump sorusuna 21 saniye boyunca sessiz kaldı

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ABD Başkanı Donald Trump'ın George Floyd protestolarına yönelik tutumuna dair yöneltilen soruya 21 saniye boyunca sessiz kaldı.

Kanada Başbakanı Trudeau'ya bir gazetecinin Trump'ın protestoculara karşı askeri gücü devreye sokmasını ve bir kiliseye gidip İncil ile poz vermek için eylemcileri biber gazıyla bölgeden uzaklaştırmasını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine

Kanada Başbakanının 21 saniye boyunca sessiz kalması dikkati çekti.

Trudeau daha sonra "ABD'de olan bitenleri hepimiz korku ve hayretler içinde izliyoruz. Şimdi dinleme zamanı, insanları bir araya getirme zamanı ve yıllar ve on yıllar boyunca yaşanan ilerlemelere rağmen hangi adaletsizliklerin devam ettiğini öğrenme zamanı" dedi. 

Konuyu kendi ülkesine getiren Trudeau, "Kanadalılar da zorluklar yaşadığımızı kabul etmeli, siyah Kanadalılar, ırksallaştırılan Kanadalılar her gün canlı bir gerçeklik olarak ayrımcılıkla karşı karşıya. Bunu sadece hükümet işi olarak görmemeli ve harekete geçmeliyiz, Kanadalılar olarak bunu görmeliyiz. Ayrımcılıkla mücadelede müttefik olmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

FLOYD PROTESTOLARI

"Nefes alamıyorum" diye bağırmaya çalışmasına rağmen 9 dakika süreyle diziyle Floyd'un boğazına bastıran Derek Chauvin, ABD'de sekiz gündür devam eden protestoları başlatan olayın ardından, diğer üç polis memuruyla birlikte görevden alınmıştı.

Chauvin cinayet suçlamasıyla tutuklu olarak yargılanıyor. Diğer üç polis memuru hakkında henüz yasal bir işlem başlatılmış değil. 

2011'den bu yana Minneapolis'te polis memuru olarak çalışan Chauvin'in kariyeri boyunca "aşırı güç kullanmaktan" defalarca şikayet aldığı, hakkında bir kez daha açıldığı ancak şimdiye kadar hiç cezaya çarptırılmadığı belirtiliyor.

Justin Trudeau Donald Trump George Floyd Kanada protesto ABD haberler