Trudeau halkı stoklar için uyardı!

koronavirüs
Trudeau halkı stoklar için uyardı!

Eşi Sophie Gregoire Trudeau'nun Kovid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından kendilerini karantinaya alan Kanada Başbakanı Justin Trudeau, halka gıda stoku yapmamaları çağrısında bulundu.

Korona salgını nedeniyle 4 kişinin hayatını kaybettiği Kanada'da halk gıda ürünü ve temizlik malzemesi almak için marketlere akın etmesi üzerine bazı ürünlerde stoklar azaldı. Kanada Başbakanı Justin Trudeau ise salgın nedeniyle halkı panik yapmamaları konusunda uyardı. Trudeau yaptığı açıklamada, halka marketlere akın edip gıda stoku yapmama çağrısında bulundu.

Kanada'da salgının yayılmasını önlemek amacıyla okullarda eğitime ara verilirken ve kamu kurumlarında geçici olarak kapatıldı. Kanada'da son yapılan açıklamaya göre 598 vaka tespit edilirken, bunlardan 11'i taburcu edildi. 4 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ise can kaybı 8'e yükseldi. 

EŞİNİN TEST SONUCU POZİTİF ÇIKMIŞTI

Kanada Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, Sophie Gregoire Trudeau'nun Kovid-19 testinin pozitif çıktığı, sağlık durumunun iyi olduğu, gerekli önlemlerin alındığı belirtilerek, "Başbakan Justin Trudeau'nun sağlığı gayet iyi ve hastalık belirtisi yok. 14 gün boyunca karantinada kalacak. Doktorların önerisi gereği şu aşamada herhangi bir belirti göstermediği başbakana bir test uygulanmayacak." ifadesine yer verilmişti. Trudeau çiftinin Kovid-19 şüphesi nedeniyle kendilerini karantinaya aldığı duyurulmuştu.

Bu arada Kanada Federal Sağlık Bakanı Patty Hadju, Kovid-19 salgınının, ülke nüfusunun yüzde 30 ila 70'ini etkilemesinin öngörüldüğünü söyledi. Bakan Hadju, geniş kapsamlı bir ihale düzenlediklerini ve salgınla mücadele etmek için tek kullanımlık cerrahi maskeler, önlükler, el dezenfektanı ve nitril eldiven gibi malzemelere ihtiyacı olduğunu bildirdi. Hadju, salgın nedeniyle daha fazla hemşire ve güvenlik görevlisinin işe alınacağını kaydetti.

Kovid-19 karantina haberler koronavirüs Kanada Justin Trudeau