Trajik uçak kazasında hayatını kaybeden ünlü futbolcu Emiliano Sala'nın kız kardeşi Romina intihar etti

Trajik uçak kazasında hayatını kaybeden ünlü futbolcu Emiliano Sala'nın kız kardeşi Romina intihar etti

Cardiff City tarafından Nantes'tan transfer edilen Emiliano Sala'yı taşıyan uçak 21 Ocak 2019'da Cardiff'e doğru seyir halindeyken Manş Denizi'nde düşmüş, genç futbolcu hayatını kaybetmişti. Sala'nın kız kardeşi Romina Sala'nın intihar ettiği ve durumunun ciddiyetini koruduğu açıklandı

2019 yılının ocak ayında transfer olduğu Cardiff City'e imza atmak üzere Fransa'dan uçağa binen ancak uçağın Manş Denizi üzerinde düşmesinin ardından Arjantinli futbolcu Emiliano Sala, 28 yaşında hayatını kaybetmişti. Bu kaza sonucunda ailenin sözcülüğünü yapan Sala’nın kız kardeşi Romina’nın önceki gün intihar ettiği ve durumunun kritik olduğu açıklandı.

Güney Amerika basınında yer alan haberlere göre Romina Sala'nın kendisini astığı ve zehirli maddeler ile hayatına son vermek istediği belirtildi. Romina’nın tedavisine yoğun bakımda devam edilirken, doktorların, hastanın vücudunun çok zarar gördüğünü açıkladı.

Trajik uçak kazasında hayatını kaybeden ünlü futbolcu Emiliano Sala'nın kız kardeşi Romina intihar etti - Resim : 1

BABASI DA KALP KRİZİ GEÇİREREK HAYATINI KAYBETMİŞTİ 

Öte yandan Emiliano Sala’nın babası Horacio da oğlunu kaybettiği trajik kazadan 3 ay sonra kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Uçak kazasında hayatını kaybeden Emiliano Sala'nın cansız bedenine bir süre ulaşılamamış, daha sonra yapılan arama çalışmalarına baba Horacia Sala da katılmıştı.

Baba Sala'nın yaşadığı Arjantin'in Santa Fe şehrine bağlı Progreso kasabasının belediye başkanı yaptığı açıklamada, Horacia Sala'nın oğlunun ölümünü atlatamadığını ve iki kulübün ödeme kavgasından da rahatsızlık duyduğunu söylemişti. 

Trajik uçak kazasında hayatını kaybeden ünlü futbolcu Emiliano Sala'nın kız kardeşi Romina intihar etti - Resim : 2

SALA'NIN TRAJİK ÖLÜMÜ

Arjantinli santrfor, İngiltere Premier Lig ekibi Cardiff City tarafından 19 Ocak'ta kulüp rekoru olan 15 milyon sterlin (16.90 milyon Euro) karşılığında Nantes'tan transfer edilmişti. 

Pilot David Ibbotson ve Sala'nın bulunduğu uçak, 21 Ocak akşamı Fransa'nın Nantes şehrinden Galler'in başkenti Cardiff'e seyir halindeyken Manş Denizi'nde kaybolmuştu. 

3 Şubat'ta uçağın enkazının yeri belirlenmiş, 6 Şubat'ta ise çıkarılan cansız bedenin Sala'ya ait olduğu tespit edilmişti. 

"ASLA UNUTAMAYACAĞIM"

Sala'nın kız kardeşi Romina Sala, "Instagram'da Emiliano'nun vücudunun sızdırılan fotoğraflarını gördüm ve insanların bu kadar kötü, şeytani şeyler yapabileceğine inanamadım. Bu konuda insanların şaka yapmasına üzülüyordum. Asla bu görüntüleri hafızamdan silemeyeceğim, annem ve erkek kadeşim asla unutamayacaklar. Bu görüntülerle yaşamak benim için çok zor" diyerek Sala'nın morgdaki görüntülerine izinsiz bir şekilde ulaşan CCTV Müdürü ve bunları yayınlayan çalışanı hapse mahkum edilmelerine gönderme yapmıştı.

ESKİ SEVGİLİSİNDEN 'MAFYA' İDDİASI

Sala’nın eski sevgilisi Berenice Schkair ise "Bunun bir kaza olduğuna inanmıyorum. Futbol mafyası soruşturulsun" diyerek büyük bir iddiada bulunmuş, "Sala'nın ailesine saygısızlık etmemek için susuyorum. Ama birkaç gün içinde söylemem gerekenleri açıklayacağım" demişti. 

EMİLİANO SALA KİMDİR, NERELİ VE KAÇ YAŞINDA?

Emiliano Raul Sala (d. 31 Ekim 1990),Nantes takımında forvet pozisyonunda görev yapan Arjantinli futbolcudur.

Profesyonel kariyerine 2012 yılında Bordeaux kulübünde başladı. Daha sonra sırasıyla Orléans, Niort, Caen ve Nantes kulüplerinde oynadı.

Cardiff City Kulübü, 28 yaşındaki Sala ile 2022 yılına kadar sözleşme imzalandığını duyurdu. Transferin, kulübün bonservis rekoru kırılarak gerçekleştirildiği açıklandı.

İngiltere basınında, Cardiff City'nin Sala'nın transferi için 15 milyon sterlin ödeyeceği öne sürüldü.

Bu sezon Nantes formasıyla 21 resmi maça çıkan Sala, 13 gol attı.

Kaynak: Haber Global TV

Cardiff City Nantes Emiliano Sala