Emiliano Sala'nın morgdaki görüntülerini çekenlere hapis cezası!

Emiliano Sala'nın morgdaki görüntülerini çekenlere hapis cezası!

Cardiff City tarafından Nantes'tan transfer edilen Emiliano Sala'yı taşıyan uçak 21 Ocak akşamı Cardiff'e doğru seyir halindeyken Manş Denizi'nde düşmüş, genç futbolcu hayatını kaybetmişti. Sala'nın morg görüntülerini çekenlere hapis cezası verildi

Arjantinli santrfor Emiliano Sala, İngiltere Premier Lig ekibi Cardiff City tarafından 19 Ocak'ta kulüp rekoru 15 milyon sterlin karşılığında Nantes'tan transfer edilmişti. Pilot Ibbotson ve Sala'nın bulunduğu uçak, 21 Ocak akşamı Fransa'nın Nantes şehrinden Galler'in başkenti Cardiff'e doğru seyir halindeyken Manş Denizi'nde kaybolmuştu. 3 Şubat'ta uçağın enkazının yeri belirlenmiş, 6 Şubat'ta ise çıkarılan cansız bedenin Sala'ya ait olduğu tespit edilmişti.

Sala'nın morgdaki görüntülerine izinsiz bir şekilde ulaşan CCTV Müdürü ve bunları yayınlayan çalışanı hapse mahkum edildi. İngiltere'deki Swindon Sulh Ceza Mahkemesi, söz konusu kanalın 62 yaşındaki müdürü Christopher Ashford'ı 5 ay, Sala'nın cansız bedenine ait görüntüleri internet ortamında paylaşan 49 yaşındaki çalışanı Sherry Bray ise 14 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkemede hem Ashford hem de Bary suçlamaları kabul etti.

"ASLA UNUTAMAYACAĞIM"

Sala'nın kız kardeşi Romina Sala, "Instagram'da Emiliano'nun vücudunun sızdırılan fotoğraflarını gördüm ve insanların bu kadar kötü, şeytani şeyler yapabileceğine inanamadım. Bu konuda insanların şaka yapmasına üzülüyordum. Asla bu görüntüleri hafızamdan silemeyeceğim, annem ve erkek kadeşim asla unutamayacaklar. Bu görüntülerle yaşamak benim için çok zor" dedi.

Emiliano Sala Cardiff City Nantes Manş Denizi