Tokyo metrosundaki bıçaklı saldırganın ifadesi şoke etti: Mutlu gözüken bir kadını öldürmek istiyordum

Japonya

Japonya'nın başkenti Tokyo'nun Setagaya bölgesindeki banliyö treninde bıçaklı saldırıya uğrayan 10 yolcu yaralandı. Tsuşima, istasyondan ayrıldıktan sonra girdiği süpermarkette yakalandı. Tutuklanan Tsuşima'nın sorgusunda söyledikleri ise herkesi şaşkına çevirdi

Japonya’nın başkenti Tokyo’da Odakyu Odawara Hattı’nda yerel saatle 20.40 sıralarında bir kişi metrodaki yolculara bıçakla saldırdı. Seijogakuen durağı yakınlarında gerçekleştirilen saldırıda 2’si ağır olmak üzere en az 10 kişi yaralanırken, yaralılardan 4’ünün bilincinin açık olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırgan bıçağını metroda bırakarak kayıplara karıştı.

Japon medyasında yer alan haberlerde, polisin bıçaklı saldırgan olduğundan şüphelenilen 1 kişiyi gözaltına alındığı ifade edildi. Şüphelinin 20'li yaşlarında olduğu belirtildi. Tokyo İtfaiyesi’nden yapılan açıklamada ise 10 yolcudan 9’unun yakındaki hastanelere götürüldüğü belirtilerek, 10’uncu yaralının olay yerinden yürüyerek uzaklaştığı aktarıldı.

SÜPERMARKETTE YAKALANDI

Kyodo ajansına göre Tsuşima Yusuke (36) isimli kişi, hat üzerinde hareket halindeki trende bıçakla yolculara saldırdı. Saldırıda, biri ağır 10 kişi yaralandı.

Yolcuların çığlık seslerini duyan kondüktör, 10 vagonlu treni durdurdu. Tsuşima, istasyondan ayrıldıktan sonra girdiği süpermarkette yakalandı.

"6 YILDIR MUTLU GÖRÜNEN BİR KADINI ÖLDÜRMEK İSTİYORDUM"

Dün Japonya’nın başkenti Tokyo'daki Odakyu metrosunda yolculara bıçakla saldırarak 10 kişiyi yaralayan 36 yaşındaki Tsushima Yusuke'nin polisteki ilk ifadesi ortaya çıktı. Hareket halindeki trende yolculara saldıran ve saldırının ardından girdiği markette yakalanan Tsushima'nın ilk ifadesinde, "Son 6 yıldır, mutlu görünen bir kadını öldürmek istiyordum" dediği öğrenildi. "Vagonda kaçacak yer olmadığı için daha fazla insanı öldürebilmeyi hedeflediğini" ifade eden Tsushima'nın kurbanlar arasında ayrım gözetmediği ve "herhangi biri olabilirdi" dediği kaydedildi.

Olay sonrası yolcular emniyetli şekilde tahliye edildi ve Odakyu hattının bazı seferleri askıya alındı.

Kaynak: AA

japonya Tokyo bıçaklı saldırı