Tokyo'da koronavirüs etkisi: Etkinlikler iptal ediliyor

Tokyo'da koronavirüs etkisi: Etkinlikler iptal ediliyor

Koronavirüs etkisiyle büyük etkinliklerin bir bir iptal edildiği ya da ertelendiği Çin'deki durumun benzeri bu sefer Japonya'da yaşanmaya başladı. Mezuniyet törenleri, Tokyo Maratonu ve diğer etkinlikler iptal edildi.

Japonya'da yeni vakaların ve ölümlerin sayısı arttıkça bir çok kente Wuhan'daki sessiz atmosfer hakim oluyor. Bu durum bir çok etkinliği iptal ettirdi ya da erteledi.

Tokyo belediyesi, uzmanların tavsiyelerine uyarak Mart ayı ortalarına kadar büyük etkinlik gerçekleşmesine izin vermeyeceğini açıkladı. Mezuniyet törenleri ve sınavlar gibi durumları da erteledi. Japonya'nın en büyük otomotiv üreticilerinden Honda Co. 100'lerce katılımcının olacağı etkinlikleri iptal ettiklerini duyurdu. 

İktidar Liberal Demokrat Parti, 8 martta gerçekleştirecekleri yıllık konferansını süresiz erteledi. Diğer yandan dünyanın en prestijli maratonlarından Tokyo Maratonunun iptal edilmesi de olası haline geldi. 

Tokyo'da yaşayan bir sağlık uzmanı Tokyo'daki durumu şöyle açıklıyor "Şehir içinde metroyla eve gitmek şu anda Tokyo Maratonuna katılmaktan daha riskli..."

Diğer yandan 24 Temmuz'da başlayacak Tokyo2020 Olimpiyatları için endişelerde artmış durumda... Fakat Tokyo2020 organizatörleri bu konuda herhangi bir risk olmadığını ve oyunların planlandığı gibi yapılacağını söyledi. 

Tokyo koronavirüs