Titanik'te en zengin yolcunun altın saati rekor fiyata satıldı

AJANS BİZİM
Dünya haberleri
Titanik'te en zengin yolcunun altın saati rekor fiyata satıldı

İngiliz müzayede evi Henry Aldridge & Son, Titanik'teki en zengin yolcunun cesedinde bulunan altın bir saatin dün yapılan açık artırmada 1,37 milyon avroya satıldığını ve tarihin en ünlü yolcu gemisiyle bağlantılı bir eşya bakımından rekor kırıldığını açıkladı.

Amerikalı bir alıcı tarafından ödenen bu meblağ, satıştan önce açıklanan 116 bin 175 bin avro tutarındaki tahmini değeri alt üst etti.

Müzayede evinin açıklamasına göre, bu tutar, Titanik'e ait bir eser için 2013 yılında bir kemanın satışından elde edilen 1,28 milyon avroluk önceki rekoru geride bıraktı. Bu kemanın kutusu da dün 420 bin avroya satıldı.

Üzerinde JJA harfleri bulunan keman kutusu, 15 Nisan 1912'de Titanik'in batması sonucu 47 yaşında hayatını kaybeden Amerikalı işadamı John Jacob Astor'a aitti.

Bugün birkaç milyara dolara denk gelen 87 milyon dolarlık servetiyle o dönemde dünyanın en zengin adamlarından biri olarak tanınan Astor, yeni evlendiği eşi Madeleine'in bir filikaya bindiğini gördükten sonra gemiyle sulara gömüldü.

Astor, son anlarında bir başka yolcuyla, Amerikalı yazar Jacques Futrelle ile sigara içerken tasvir edilmişti ki her ikisi de Titanik'te ölen 1.500 kişi arasındaydı.

Astor’un cesedi 22 Nisan 1912'de 14 ayar altın cep saatiyle birlikte bulunmuştu.

"Müzayede evi tarafından yapılan açıklamada, "John Jacob Astor'un ailesine iade edildikten sonra tamamen yenilenen ve oğlu tarafından takılan saat, Titanik tarihinin eşsiz bir parçası ve dünyanın en ünlü gemisinin tarihindeki en önemli saatlerden biri haline geldi" dendi.

Dünya haberleri...