TikTok'taki akım küçük çocuğu komaya soktu

TikTok İngiltere
TikTok'taki akım küçük çocuğu komaya soktu

İngiltere'de çevrimiçi platform TikTok'ta gördüğü boğma oyununu denerken nefessiz kalan 12 yaşındaki Archie komada. Fişi çekilmesin diye ailesi hukuk savaşı veriyor.

İngiltere’nin Essex bölgesinde jimnastik yeteneğiyle bilinen Archie Battersbee (12), 7 Nisan’dan bu yana komada. Evde boynuna bir bağ geçirmiş halde nefessiz bulunan Archie için doktorlar ümitsiz.

Beyin ölümü gerçekleşen Archie’nin annesi Hollie Dance (46) ve babası Paul Battersbee (56) ise yaşam destek ünitesinin fişinin çekilmesini istemiyor. Çift, dava açtı. Dance, “Oğlumun kalbi halen atarken onun yaşamdan koparılmasına rıza göstermemi bekliyorlar, bu acımasızlık” dedi.

TikTok'taki akım küçük çocuğu komaya soktu - Resim : 1

Dance, “Hastanelerde Covid-19 hastaları en az üç ay yoğun bakımda tutulabiliyordu. Benim oğlumdan neden hemen vazgeçiyorlar?” diyerek isyan etti.

TİKTOK'TA POPÜLER

Yeni Şafak'ın aktardığı habere göre; Archie’nin özellikle TikTok’ta popüler olan kendini boğarak bayılma oyununu oynadığı düşünülüyor.

Oyunda çocuklar kamera önünde kendilerini bayıltıp ayıldıkları anları görüntüleyerek paylaşıyor, bu sayede birbirlerine meydan okuyorlar. Dance, bu korkunç oyuna karşı tüm aileleri uyardı. ABD’de bu oyundan onlarca çocuk öldü.

TikTok'taki akım küçük çocuğu komaya soktu - Resim : 2

Archie Battersbee’nin fişinin çekilip çekilmeyeceği mahkeme kararıyla belli olacak.

Kaynak: Haber Global TV

İngiltere TikTok