'Tesla bebek' olarak tarihe geçti! Trafikte kalan anne, bebeğini otomatik pilotta giderken doğurdu

ABD
'Tesla bebek' olarak tarihe geçti! Trafikte kalan anne, bebeğini otomatik pilotta giderken doğurdu

ABD'de trafik nedeniyle hastaneye yetişemeyen anne otomatik pilot moduna aldığı Tesla aracında doğum yaptı. Maeve Lily adı verilen kız çocuğu, "Tesla bebek" olarak tarihe geçti.

İnanılmazo olay Eylül ayında Philadelphia'da gerçekleşti. Yiran Sherry ve Keating Sherry çifti, 3 yaşındaki çocuklarını anaokuluna giderken Yiran Sherry'nin doğum sancıları başladı.

Trafikte Tesla araçlarının içinde kalan çift, hastaneye yetişemeyeceklerini fark etti. Keating Sherry, aracı otomatik pilota alarak navigasyon sistemini hastane için ayarladı.

O anları anlatan Keating Sherry  bir elini aracın direksiyonu üzerinde tuttuğunu diğerini de eşine verdiğini söyledi. Sherry "Elimi koparacak gibi sıkıyordu. Ben de ona 'Nefes almaya odaklan' diyordum. Adrenalin pompalıyorduk" dedi.

Hastaneye vardıklarında bebeğin doğduğunu anlatan Sherry çifti, bir hemşirenin gelip bebeğin göbek bağını kestiğini söyledi.

Hastane çalışanları sağlıklı doğan bebeğe 'Tesla bebek' olarak seslendi. Çift, otomobil üreticisini anmak için kızların Tess ismini kısaca koymayı düşündükten sonra kızlarına Maeve Lily adını verdi.

Keating Sherry, "Mükemmel otopilot tasarımınız için dahi Tesla mühendislerine teşekkür ederiz" dedi.

Kaynak: Haber Global TV

ABD Tesla