Hizbullah’tan Tel Aviv’e dronlu saldırı

AA
İsrail Lübnan Gazze
Hizbullah’tan Tel Aviv’e dronlu saldırı

Lübnan’daki Hizbullah Hareketi, İsrail’in başkenti Tel Aviv’e dronlu saldırı düzenlerken, bir dron Herzliya kentindeki binaya isabet etti.

Lübnan’daki Hizbullah Hareketi İsrail saldırılarına yanıt vermeye devam ediyor. Hizbullah, başkent Tel Aviv’e dronlu saldırı düzenledi. Sirenlerin çaldığı kentte büyük panik yaşandı. Hizbullah dronlarından birinin Herzliya kentindeki binaya isabet ettiği öğrenildi.

LÜBNAN'DA 60 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail ordusunun Lübnan'a son 24 saatte düzenlediği saldırılarda 60 kişinin öldüğü, 168 kişinin yaralandığı bildirildi.

Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun 8 Ekim 2023'ten bu yana sürdürdüğü ve son dönemde şiddetini artırdığı saldırılara ilişkin bilgi verildi. Açıklamada, İsrail'in 8 Ekim'den bu yana Lübnan'a 9 bin 588 saldırı düzenlediği ifade edildi. İsrail'in 8 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan'a düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 2 bin 229'a, yaralananların sayısının ise 10 bin 380'e yükseldiği kaydedildi.

YÜZBİNLERCE KİŞİ YERİNDEN EDİLDİ

İsrail bombardımanı nedeniyle ülke içerisinde yüz binlerce kişi yerinden oldu. Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ederken, Suriye'ye 10 binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor.

İSRAİL KARAKOLU HEDEF ALDI

İsrail güçleri bugün ülkenin güneyinde bir karakolu vurdu. Lübnan Ordusu, saldırıda 2 askerlerinin hayatını kaybettiğini, 3 askerin ise yaralandığını bildirdi.

Lübnan'ın Başbakanı Necib Mikati karakol saldırısını kınarken, “İsrail'in Lübnan'a karşı işlediği bu ısrarlı suç, bugün toprağı korumak ve halkı savunmak için ulusal görevlerini yerine getiren cesur askerleri de esirgemedi” ifadelerini kullandı.

IDF TARAFINDAN AÇIKLAMA YAPILDI

İsrail Savunma Kuvvetleri’nin (IDF) bugün Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Görev Gücü’nün (UNIFIL) Naqoura üssüne ateş açması büyük tepki topladı. IDF tarafından saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, “Güney Lübnan'da görev yapan İsrail askerleri kendilerine yönelik acil bir tehdit tespit etti. Askerler tehdide ateşle karşılık vermiştir. Yapılan ilk incelemeler, olay sırasında tehdidin kaynağından yaklaşık 50 metre uzaklıkta bulunan bir UNIFIL mevzisinin vurulduğunu ve iki UNIFIL personelinin yaralandığını göstermektedir” denildi.

Saldırının ardından yayımlanan açıklamada, “IDF, UNIFIL personeline korumalı alanlara girmeleri ve orada kalmaları talimatını verdi. Bu talimat olay sırasında da geçerliydi. IDF bu tür olaylardan derin endişe duymaktadır ve şu anda ayrıntıları belirlemek için en yüksek komuta kademelerinde kapsamlı bir inceleme yürütmektedir” ifadeleri kullanıldı.