Tedirgin eden açıklamalar! ABD Başkanı Joe Biden: Rusya, Ukrayna savaşını dünyaya yayacak

Rusya Ukrayna Dünya haberleri
Tedirgin eden açıklamalar! ABD Başkanı Joe Biden: Rusya, Ukrayna savaşını dünyaya yayacak

ABD merkezli Foreign Policy dergisi ABD Başkanı Joe Biden'ın savaş stratejisini değerlendirdi. Makalede, Biden'ın attığı adımlarla Ukrayna'daki savaşı küresel bir savaşa çevirebileceğine dikkat çekildi.

Michael Hirsh imzalı makalede, "Biden'ın Rusya'yı zayıflatma stratejisinin Ukrayna savaşını küresel bir savaşa dönüştürüyor olabileceği" ifade edildi.

BIDEN BAŞLARDA TEMKİNLİYDİ AMA ŞİMDİ...

Yazıda Biden'ın başlarda NATO ve ABD'yi direkt olarak çatışmaya sokmamak için temkinli davrandığı, ancak son dönemde Rusya'ya karşı daha sert bir tavır sergilediği belirtildi.

BIDEN'IN SÖZLERİ

Makalede, Biden'ın Ukrayna'ya destek ile "Rus saldırganlığını cezalandırmayı ve gelecekteki çatışma riskini azaltmayı" amaçladığına yönelik sözlerine yer verildi.

BAZI KIRMIZI ÇİZGİLER AŞILMIŞ OLABİLİR

Uzmanların görüşlerine başvurulan makalede, ABD ve Batılı müttefiklerinin bazı kırmızı çizgileri aşmış olabilecekleri aktarıldı. Biden'ın, Washington'un Moskova ile nükleer bir savaştan kaçınılmasına yönelik politikayı arka plana itmiş olabileceği endişesine yer verildi.

Köşeye sıkışan Rusların nükleer silaha sarılabileceği, bu durumda herkesin kaybedeceği, "dönüşü olamayan bir viraja" girileceği uyarısı yapıldı.

 

Kaynak: Haber Global TV

Biden Joe Biden Vladimir Putin