Tecavüze uğradı, 'Bacaklarını kapadın mı?' diye soran hakim görevden alındı

Tecavüze uğradı, 'Bacaklarını kapadın mı?' diye soran hakim görevden alındı

ABD'de tecavüze uğrayan kadına, saldırıyı engellemek için "Bacaklarını kapadın mı" diye soran New Jersey hakimi John Russo Jr. görevden alındı

Tecavüze uğrayan bir davacıya duruşma sırasında, "Kendini korumak için bacaklarını kapadın mı? Engel olmaya çalıştın mı? Polisi aradın mı? Bunlardan herhangi birini yaptın mı?" diye sonra New Jersey Yüksek Mahkemesi hakimi John Russo Jr. görevden alındı.

Eyaletin en üst düzey mahkemesi New Jersey Yargıtay'ı oy birliğiyle Russo'nun görevi devam etmeye elverişli olmadığına karar verdi. Karar hemen yürürlüğe sokuldu. Russo'nun sorularının uygunsuz ve davacıyı yeniden mağdur etmeye yönelik olduğu söylendi.

New Jersey Baş hakimi Stuart Rabner, Russo'nun görevden alındığını duyururken, "Hiçbir görgü tanığı, davacı veya kurban olduğu iddia edilen kişi bir mahkemede böyle muamele görmemeli. Hakimin soruları kabul edilemez bir şekilde kurbanı suçlamaya çalışarak onu utandırdı" dedi.

Yargıtay, Russo'nun bir daha herhangi bir cinsel saldırı veya aile içi şiddet davasına bakmasının "hayal edilemez" olacağını belirtti.

Russo ise kendini, saldırıya uğrayan kadını aşağılamaya çalışmadığını, aksine 'morali bozuk' birine yardım etmeye ve duruşmaya tekrar katılımını sağlamaya çalıştığını söyleyerek savundu. 

New Jersey kadına şiddet tecavüz haberler