Taylor Swift konserine saldırı planı: 18 yaşındaki Iraklı gözaltına alındı

HABER MERKEZİ
Avusturya DEAŞ Dünya haberleri
Taylor Swift konserine saldırı planı: 18 yaşındaki Iraklı gözaltına alındı

Avusturya'nın başkenti Viyana'da yapılması planlanan Taylor Swift konserlerinin 'saldırı planı' gerekçesiyle iptal edilmesi sonrası 18 yaşındaki Iraklı bir şüpheli daha gözaltına alındı.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da ABD'li şarkıcı Taylor Swift'in yapmayı planladığı konserlere saldırı hazırlığı olduğu iddiasıyla başlatılan soruşturmada 18 yaşındaki bir şüpheli daha gözaltına alındı. İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, saldırı planıyla bağlantılı olarak gözaltına alınan şüphelinin Irak vatandaşı olduğu bilgisi verildi. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Avusturya İçişleri Bakanlığı, gözaltına alınan Iraklı şüphelinin, 'Kuzey Makedonya kökenli bir Avusturyalı' olduğu ifade edilen 19 yaşındaki baş şüpheli ile 'aynı çevreden geldiğinin söylendiğini' belirtti.

 

 DEAŞ'a bağlılığını açıklayan baş şüphelinin, Viyana'nın dışındaki Ernst Happel Stadyumu'nda toplanması beklenen 20 bin kadar Taylor Swift hayranına yönelik saldırı planladığı açıklanmıştı. Swift, Avusturya'nın başkentinde perşembe, cuma ve cumartesi günleri üç konser yapmayı planlarken, üç konser de güvenlik endişeleri dolayısıyla çarşamba günü geç saatlerde iptal edilmişti.