Tartışmaya Elon Musk da dahil oldu: Çifte standart

Elon Musk
Tartışmaya Elon Musk da dahil oldu: Çifte standart

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, internet üzerinden bağış toplama platformu GoFundMe'yi topa tuttu.

Independent Türkçe'nin haberine göre; Elon Musk, Kanada'da aşı zorunluluklarını ve Kovid-19 kısıtlamalarını protesto eden kamyonculara yapılan bağışların şirket tarafından dondurulmasına dün attığı tweet'lerle tepki gösterdi.

 

Teknoloji milyarderi GoFundMe'nin Haziran 2020'de attığı bir tweet'in ekran görüntüsünü paylaşarak "Çifte standart?" yazdı.

Bağış toplama sitesinin söz konusu tweet'te, Capitol Hill İşgal Protestosu sırasında tarım faaliyeti için düzenlenen bağış toplama kampanyasını paylaştığı ve destek verdiği görülüyor.

Washington eyaletinin Seattle kentinde 2020 yazında düzenlenen ırkçılık ve polis şiddeti karşıtı gösterilerde bazı sokaklar işgal edilerek özerk bölge ilan edilmiş ve kolluk kuvvetlerinin içeri girmesine izin verilmemişti.

Musk ayrıca başka bir tweet'inde GoFundMe'yi "profesyonel hırsızlar" diye niteledi.

Öte yandan Ottava polisi, aşı karşıtı kamyoncuların bağış kampanyasının dondurulmasını memnuniyetle karşıladı:

"Bu yasadışı gösteriler için fon toplamama kararı önemli bir adım. Bütün kitle fonlama sitelerini bu adımı takip etmeye davet ediyoruz."

PROTESTO GÖSTERİLERİ SÜRÜYOR

Özgürlük Konvoyu'nun eylemleriyse devam ediyor. Ottava'nın yanı sıra Toronto ve Montreal gibi pek çok kentte toplanan binlerce protestocu, aşı zorunluluklarının ve koronavirüs önlemlerinin kaldırılması için dün gösteri düzenledi.

Toronto'daki gösterilere katılan ve soyadını vermekten kaçınan Robert, "Hepimiz zorunluluklardan, tehditten ve büyük bir hapishanede yaşamaktan hem bıktık hem de yorulduk" diye konuştu:

Biz sadece aşı dedikleri zehri damarlarımıza almak zorunda kalmadan normale dönmek istiyoruz. 

Elon Musk Özgürlük Konvoyu