SYRIZA'dan Miçotakis'e tepki: "Sadece Netanyahu ile görüşmesi stratejik bir hata"

Aleksis Çipras Syriza Kiryakos Miçotakis yunanistan Dünya haberleri Gündem haberleri
SYRIZA'dan Miçotakis'e tepki: "Sadece Netanyahu ile görüşmesi stratejik bir hata"

Yunanistan'ın ana muhalefet partisi SYRIZA, Başbakan Miçotakis'i İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüşürken Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüşmemesini "stratejik bir hata" olarak nitelendirdi.

Yunanistan'ın ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifak (SYRIZA), tarafından yayımlanan açıklamada, Miçotakis'in İsrail Başbakanı Netanyahu ile dün İsrail'de buluşmasının, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüşmesine engel olmadığı ifade edildi.

Açıklamada, "Filistin Devlet Başkanı, Kahire'de İspanya, İtalya ve İngiltere başbakanlarının yanı sıra Avrupa Konseyi Başkanı tarafından karşılandı. Miçotakis'in sadece İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüşmüş olması, aynı zamanda Filistin Devlet Başkanı ile de bir görüşme yapmasına engel teşkil etmiyor. Bu, stratejik bir hata" denildi.

Yunanistan'ın bölgede barışın ve uluslararası hukukun savunulmasına yönelik aktif bir dış politika uygulaması gerektiği belirtilen açıklamada, Batı'nın ileri karakolu olma rolünü benimsemenin mantıklı olmadığı vurgulandı.

Miçotakis dün, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile İsrail'de bir araya gelmiş, "Hamas'ın İsrail'e karşı düzenlediği terör saldırılarından" duyduğu derin üzüntü ve rahatsızlığı dile getirmişti.

Netanyahu ise Yunanistan'ın İsrail'e verdiği desteğe teşekkür ederek, "Bu, medeniyete karşı bir barbarlık savaşıdır. Biz medeniyet tarafındayız ve hepimiz aslında 'DEAŞ' olan Hamas karşısında birleşmeliyiz." demişti.

SYRIZA PARTİSİ

SYRIZA partisini 2015'te iktidara taşıyan eski SYRIZA lideri Aleksis Çipras, 21 Mayıs seçimlerinde hedeflediği oyu alamayarak parlamentoda 23 sandalye kaybetmişti.

Çipras, seçim yenilgisinin ardından "Yeni bir SYRIZA yaratmak önceliğimizdir." diyerek genel başkanlıktan istifa etti. Çipras'ın istifasının ardından parti liderliğine Stefanos Kaselakis seçildi.

Matematikteki üstün başarısı dolayısıyla tam burslu öğrenci olarak 14 yaşında ABD'ye göç eden, finans, ekonomi eğitimi alan 35 yaşındaki Kaselakis bir süre Goldman Sachs'ta çalışmış ve ardından deniz taşımacılığı alanında kendi firmasını kurmuştu.

 

 

Kaynak: AA

Yunanistan Syriza Miçotakis