Suudi Arabistan, uzaya göndereceği bir kadın ve bir erkek astronotu belirledi

Suudi Arabistan Dünya haberleri Gündem haberleri
Suudi Arabistan, uzaya göndereceği bir kadın ve bir erkek astronotu belirledi

Suudi Arabistan, uzaya göndereceği bir kadın ve bir erkek astronotun belirlendiğini bildirdi. Uzaya gidecek bilim insanlarının isimleri Rayyane Bernavi ve Ali Karni olarak açıklandı.

Suudi Arabistan, uzaya göndermeyi planladığı astronotların isimlerini açıkladı. 

Suudi Arabistan, bu yıl uzaya göndermeyi planladığı bir kadın ve erkek astronotun belirlendiğini açıkladı.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'da yer alan haberde, 2023'ün ikinci çeyreğinde AX-2 uzay mekiğiyle gidecek Suudi Arabistanlı astronotların Rayyane Bernavi ve Ali Karni olacağı kaydedildi.

Astronotların araştırma için uzay istasyonuna gönderileceği belirtilen haberde, uzay mekiğinin yılın ikinci yarısında ABD'den hareket edeceği aktarıldı.

Haberde program kapsamında Meryem Firdevs ve Ali el-Gamdi adlı astronotların da uzay araştırmaları konusunda eğitim görecekleri bilgisine de yer verildi.

Suudi Arabistan Uzay Kurumu, geçen yılın eylül ayında, "2030 Vizyonu" kapsamında bir uzay programının başlatıldığını duyurmuştu. Bununla uzay sanayi sektöründen istifade etmek ve bu alandaki araştırmalara katkıda bulunmanın amaçlandığı belirtilmişti.

Bu çerçevede ilk astronot takımının 2023'te uzaya gönderilmesinin planlandığı ve gönderilecek ekibin içinde bir kadın astronotun olacağı da aktarılmıştı.

 

 

Kaynak: AA

Suudi Arabistan Dünya haberleri uzay haberleri