Şuşa'da sürpriz mayının patlaması sonucu 2 Azerbaycanlı işçi hayatını kaybetti

Azerbaycan
Şuşa'da sürpriz mayının patlaması sonucu 2 Azerbaycanlı işçi hayatını kaybetti

Azerbaycan Başsavcılığı, Ermenistan'ın döşediği sürpriz mayının patlaması sonucu 2 Azerbaycanlı inşaat işçisinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Başsavcılığın açıklamasında, hayatını kaybedenlerin, Ermenistan işgalinin sonlandırılmasının ardından Şuşa bölgesindeki inşaat ve altyapı çalışmalarını yürüten firmaların işçileri Orhan Hanatov ile Vüsal Gendiyev olduğu belirtildi. Mayın patlamasının Şuşa'nın Daşaltı köyünden bin 300 metre uzaklıkta gerçekleştiği öğrenildi.

Başsavcılık, olayla ilgili ceza davası açtı.

Mayının altına mayın tuzaklanmış

Azerbaycan Ulusal Mayın Temizleme Ajansı (ANAMA) tarafından yapılan ön soruşturmaya göre olay, Ermenistan tarafından gömülmüş bir sürpriz mayın patlaması sonucu meydana geldi. Açıklamaya göre bir anti-personel mayınının altına bir anti-tank mayını yerleştirilmesi daha güçlü bir patlama ve daha çok zayiata neden oluyor. Bölgeye bu tür sürpriz mayınlar tuzaklanması Ermeni tarafının terörist niyetlerinin açık bir örneği olarak değerlendirildi.

İkinci Karabağ Savaşı'nın bittiği 10 Kasım 2020'den bugüne kadar, Ermenistan'ın işgal döneminde döşediği mayınların patlaması sonucu 7'si asker 36 Azerbaycanlı hayatını kaybetti, 109'u asker 153 kişi de yaralandı.

 

Kaynak: AA

Ermenistan Azerbaycan mayın patlaması