Sudan'da çatışmaların ortasında mahsur kalan Türk Haber Global'de: Çok korkuyoruz...

Dünya haberleri Sudan

Sudan'da ordu ve paramiliter güçler arasında çatışmalar sürüyor. Çapraz ateş altında kalan milyonlarca kişi ülkede mahsur durumda... O isimlerden biri de Hatay depreminin ardından Sudan'da çalışan babasının yanına taşınan Dilan Bilgin... Genç kadın can güvenliğinden endişe ediyor.

Hatay'da depremi yaşayıp evlerini kaybeden 20 yaşındaki Dilan Bilgin, 2 kardeşiyle birlikte 13 yıldır Sudan'da çalışan babasının yanına gittiler. Ama bu kez de çatışmaların ortasında kaldılar.

Yaşadığı sıkıntıları Haber Global'e anlatan Bilgin, "Türkler olarak henüz ne yapacağımızı bilmiyoruz hiçbir yardım yok, elektrik ve sular kesiliyor her an elektrik kesilebilir" dedi.

Yaşadığı korkuyu ifade eden Bilgin, "Çatışma devam ediyor. Helikopterler ve savaş uçakları ateş ediyor ve ne yazık ki evlerimize geliyor. Can güvenliğimiz yok. Biz burada 2 aile kalıyoruz ve çocuklar çok korkuyor ne yapacağımızı bilemiyoruz. Erzağımız yok, suyumuz bitti bitecek. Dışarıdan da çıkıp alamıyoruz. Askerler birini gördüğü an ateş ediyor. Çok korkuyoruz." dedi.

 

Kaynak: Haber Global TV

Sudan Türk mahsur çatışma