Sudan'da ne oluyor?

Sudan'da ne oluyor?

Sudan'da istihbarat teşkilatı üyelerinin düşük maaşları gerekçe göstererek darbe girişiminde bulunduğu iddia edildi. Sudan Enformasyon Bakanı Faysal Muhammed Salih, olayı isyan olarak değerlendirdiklerini açıkladı.

Sudan istihbarat birimlerinin bir darbe girişiminde bulunduğu öne sürüldü. Sudan Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Al-Hassan, isyanın bastırılması konusunda ordu güçlerinin çabasının devam ettiğini söyledi. Hassan, çok sayıda isyancının teslim olduğunu ve isyanın büyük oranda bastırıldığını açıkladı. 

"DARBE GİRİŞİMİ DEĞİL İSYAN"

Sudan Enformasyon Bakanı Faysal Muhammed Salih ise yaptığı açıklamada yaşananları bir darbe girişimi olarak değerlendiremeyeceklerini, durumu sadece isyan hareketi olarak gördüklerini ifade etti. Öte yandan Sudan'ın başkenti Hartum'da çatışmaların hala devam ettiği bildirildi.

GÖZALTINA ALINDILAR

AA muhabirine açıklama yapan askeri kaynak, başkentin farklı bölgelerinde silahlı mukavemet gösteren istihbarat teşkilatına bağlı kapatılan operasyonlar birimi üyelerinin bulunduğu istihbarat merkezlerine baskın düzenlendiğini, isyancı istihbarat görevlilerinin gözaltına alındığını belirtti.

THY'DEN "SUDAN" KARARI

Türk Hava Yolları (THY), Sudan'daki gelişmeler nedeniyle başkent Hartum'dan İstanbul'a bu gece yapacağı seferini iptal ettiğini duyurdu. THY yetkililerinden alınan bilgiye göre, 15 Ocak'ta yerel saatle 00.30'da Hartum Havalimanı'ndan planlanan TK0681 sefer sayılı Hartum-İstanbul uçuşu güvenlik gerekçesiyle iptal edildi.

Sudan